FELII CU CAPSUNI SI VANILIE

de Roda in Prajituri, 14 Iun 2009 | 1916 vizualizari

 

Feliile de capsuni confera o aroma deosebita prajiturii.

 

INGREDIENTE

  • 200g.ciocolata de menaj,
  • 130g.unt moale 
  • 20 g.+4 linguri zhar,
  • 2 prafuri de vanilie,
  • un varf de cutit sare,
  • 8 oua,
  • 320g.faina,
  • 1 lingura cacao,
  • 2 linguri praf de copt,
  • 3 linguri +8dl.lapte,
  • 1 kg. capsuni,
  • 2 budinci de vanilie (1/2l.lapte+1/2 l. lapte)
  • 2,5dl. smantana ,
  • 2 pachete de gelatina colorata,
  • Pentru ornat:
  • cateva frunze de menta,
  • zahar praf;
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FELII CU CAPSUNI SI VANILIE:

1.Se rade ciocolata.Untul se freca cu zaharul, sarea si vanilia.Se separa ouale.Galbenusurile se pun in compozitia de unt,unul cate unul.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt, 3 linguri lapte si ciocolata rasa.Usor se vor incorpora albusurile batute spuma.


2.Compozitia de mai sus se toarna intr-o tava unsa si infainata .Se coace in cuptor preincalzit la 175*C, timp de 25 minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


3.Capsunile se curata , se spala , se scurg si se taie felii.Prafurile de budinca se amesteca cu 60g. zahar si cca.1 dl. lapte rece si se amesteca bine .Restul de lapte se pune la fiert Cand clocoteste, se adauga praful de budinca dizolvat si se fierbe pana se ingroasa.Se pune la rece.Se incorporeaza smantana si se amesteca usor.


4.Se pune blatul de tort pe un fund de lemn , peste se aseaza crema de budinca racita si intarita, peste care se aranjeaza feliile de capsuni(vezi imaginea).


5.Gelatina colorata se amesteca cu restul de zahar si cu 1/2 l. apa .Se pune pe foc, amestecand mereu.Dupa ce da mai multe clocote, se ia de pe foc ,se pune sa se raceasca putin si se acopera capsunile.Prajitura se tine 2 ore la rece, in frigider.Se presara zahar praf, se taie bucati si se orneaza cu frunzulite de menta.

 

COMENTARII (11)

Bucataras 1

16.06.2009, 22:16

Haha. Pentru reteta 100 ai premiu o carte de bucate din bucataria rapida! O reteta deosebita, ce zici?

elena1988 1

19.01.2011, 12:17

Bya Ralu 1

21.02.2014, 06:18

ce deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27