Felii de caramel cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 29 Aug 2014 | 3300 vizualizari

 

Pai? Sa aducem ceva bun si pentru Silvia! :))) La multi ani fata draga!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 cana faina
  • 50 g zahar
  • 1/2 cana fulgi de nuca de cocos
  • 75 g unt
  • Pentru crema:
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (397 g)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de caramel cu ciocolata:

Mai intai vom prepara crema, pentru ca necesita un pic de timp.

Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit.

Intr-un castron amestecam faina cu nuca de cocos, zaharul si un pic de sare. Turnam untul topit si omogenizam amestecand bine cu o lingura. Vom obtine o compozitie sfaramicioasa.

Punem intr-o tava detasabila (20/20 cm), repartizam uniform pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu lingura pana obtinem un blat compact. Dam la cuptor la foc mediu pentru 10-15 minute. Scoatem tava si punem deasupra crema caramel

Dam din nou la cuptor pentru alte 15-20 de minute. Se lasa la racit.

Topim ciocolata la foc mic cu smantana pentru frisca si untul. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam, apoi lasam sa se raceasca.

Turnam glazura de ciocolata peste prajitura si portionam dupa dorinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Felii de caramel cu ciocolata 339163
retete culinare - Felii de caramel cu ciocolata 339164
retete culinare - Felii de caramel cu ciocolata 339165
retete culinare - Felii de caramel cu ciocolata 339166
retete culinare - Felii de caramel cu ciocolata 339167

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:47

bune bune

Miha 1

02.09.2014, 11:02

multumesc dragilor!

MOKUSKA 1

02.09.2014, 16:42

si atat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D