Felii de paine pane cu aroma de vanilie

de GeorgiaA in Piine, 5 Feb 2014 | 4136 vizualizari

 

Poate ii este pofta cuiva de ceva dulce si rapid, sau sa va aduc aminte de unul din "dulcele" copilariei, asta in caz ca ati uitat... motiv pentru care am postat`o.
Chiar uitasem de aceasta reteta pana in seara asta cand sotul meu mi`a amintit`o cu rugamintea de ai face pofta...pana in urma cu cativa anisori nici nu stiam de aceasta reteta, de cand am invatat`o am facut`o cu diverse arome.Sotul meu mi`a cerut sa ii fac cu aroma de vanilie, mie mi`ar fi placut cu oregano si usturoi.Nu era in planurile mele dar ce puteam sa zic???

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de paine integrala
  • 4 oua(la temperatura camerei)
  • 1 pahar cu lapte(la temperatura camerei)
  • 1 praf de sare
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
  • zahar pentru ornat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de paine pane cu aroma de vanilie:

Amestecam in prima faza ouale cu un praf de sare, punem laptele si aroma de vanilie si amestecam bine.Daca ingredientele sunt la temperatura camerei compozitia iese pufoasa, la fel si feliile de paine pane.Esenta de vanilie da un gust diferit si foarte bun.Prajim feliile pe ambele parti pana devin aurii.Scoatem pe rola de hartie pentru absorbtia uleiului in exces si pudram cu zahar.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de zahar tos puteti presara deasupra zahar pudra vanilinat si putina scortisoara, este delicios, la fel cum este si cu miere de albine. Puteti inlocui esenta de vanilie si zaharul, cu sare, piper negru, oregano si usturoi si rezulta o idee "sarata" pentru cei care nu consuma zahar sau dulciuri, la fel de delicioasa. Daca va este pe plac consumati cu lapte cu ciocolata sau cacao, merge "uns"... :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de paine pane cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios