Desert prajitura Felii Pariziene

de dentistutza in Prajituri, 28 Mar 2011 | 47940 vizualizari

 

Este posibil sa aveti aceasta reteta sub alt nume. La mine in familie asa o cheama! Si cand sotul meu o...cheama, eu execut!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 galbenusuri
  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. unt moale
  • 250 gr. faina
  • vanilie/ coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 1 borcan gem de caise
  • zeama de la 1 portocala

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 150-200 gr. zahar
  • 200 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felii Pariziene:

Blat: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin pufoase. Se pune untul moale si se mixeaza. Se adauga faina in doua reprize si vanilia. In tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde compozitia cu grija deoarece este moale. Se lucreaza usor cu ajutorul unei spatule speciale de cofetar, vezi poza.

Gemul se freaca cu zeama de portocala (merge si lamaie) si se unge pe baza din tava.

Se bat albusurile cu zahar pana devin lucioase si apoi, cu grija, se incorporeaza nuca macinata. Se toarna peste gem, se niveleaza si se da tava la cuptor la foc moderat initial si apoi mai mic, cam 35-40 minute, pana trece proba scobitorii. Se scoate tava cand s-a aurit frumos bezeaua deasupra.

Se lasa apoi la racit si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felii Pariziene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

adry88 1

02.06.2011, 12:39

adela_64 1

04.11.2014, 12:21

Vaaaaai ce minunatie ! Cu siguranta o voi incerca si eu ! Deci, la favorite cu ea !

babi5 1

18.12.2014, 06:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Black & White Angel Food Cake