" Felii Pariziene"

de dentistutza in Prajituri, 28 Mar 2011 | 18906 vizualizari

 

Este posibil sa aveti aceasta reteta sub alt nume. La mine in familie asa o cheama! Si cand sotul meu o...cheama, eu execut!!

 

INGREDIENTE

  • pt  baza
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. unt moale
  • 250 gr. faina
  • vanilie/ coaja rasa de lamaie
  • pt. strat 1
  • 1 borcan gem de caise
  • zeama de la 1 portocala
  • pt. bezea
  • 6 albusuri
  • 150-200 gr. zahar
  • 200 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA " Felii Pariziene":

Baza: se freaca galbenusurile cu zahar pana devin pufoase. Se pune untul moale si se mixeaza. Se adauga faina in doua reprize si vanilia. Pe tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde compozitia cu grija deoarece este moale. Se lucreaza usor cu ajutorul unei spatule speciale de cofetar, vezi poza.

Gemul se freaca cu zeama de portocala (merge si lamaie!) si se unge pe baza din tava.

Se bat albusele cu zahar pana devin lucioase si apoi, cu grija, se incorporeaza nuca macinata. Se toarna peste gem si se da la cuptor la foc moderat initial si apoi mai mic, cam 35-40 minute pana trece proba scobitorii. Daca s-a aurit frumos bezeaua si pare gata chiar daca mai raman semne pe scobitoare nu e nimic  fiindca  se intareste cand se raceste.

 

RETETA IN IMAGINI

" Felii Pariziene"-0
" Felii Pariziene"-1
" Felii Pariziene"-2
" Felii Pariziene"-3
" Felii Pariziene"-4
" Felii Pariziene"-5
" Felii Pariziene"-6
" Felii Pariziene"-7

COMENTARII (25)

adry88

adry88 1

02.06.2011, 12:39

adela_64

adela_64 1

04.11.2014, 12:21

Vaaaaai ce minunatie ! Cu siguranta o voi incerca si eu ! Deci, la favorite cu ea !

babi5

babi5 1

18.12.2014, 06:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!