Ferrero Rocher

de Meea in Dulciuri, 9 Oct 2015 | 530 vizualizari

 

Ferrero rocher,o combinatie divina intre napolitane,alune si ciocolata fina,care ma rasfata dupa fiecare muscatura.
Nimic nu se compara cu originalul dar imi permit de data aceasta sa spun si ca nimic nu se compara cu prajiturile de casa! Sunt sigura ca bomboanele ferrero rocher sunt la inima oricui si de ce sa nu incercam sa le pregatim chiar noi? Eleganta lor va incanta musafirii si tare bine vor arata pe masa voastra :).
P.S.Va spun sincer ca decat sa imi tot aud :"Vaai cate bomboane dinastea mai mananci?Ai mancat deja 5 mai lasa si la altii!",m-am gandit sa fac o bomboana "implinita",de dimensiuni mai maricele ca sa pot spune apoi:"Am mancat doar una" (cat 3 la un loc desigur:)) ).

 

INGREDIENTE

  • 100g foi de napolitane
  • 300g nuttela(cumparati un borcan sanatos de Nutella ca sigur nu va mai ramane:)) )
  • 250g alune de padure (prajite si decojite)
  • 250g ciocolata cu lapte sau cu nuci
Portii: 23
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ferrero Rocher:

Incepem prin a sfaramita napolitanele.Intr-un bol punem napolitanele sfaramitate impreuna cu  nuttela si 50g alune macinate si amestecam bine pana cand aluatul se poate modela usor(la nevoie mai adaugati nuttela)

Ne umezim mainile in apa rece si formam bilute (puteti urma exemplul meu de marime a bilutelor,nu veti regreta:-" ) in care asezam o aluna in mijloc urmand ca apoi sa modelam in continuare biluta.Trecem bilutele apoi prin restul de alune macinate(200g) si le asezam pe o farfurie cu foilie alimentara pe care lasam la frigider 10 minute.

  Cat bilutele stau la frigider topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 50ml frisca lichida. Dupa ce ciocolata s-a racit putin adaugam si restul de alune macinate (ramase dupa tavalirea bilutelor) si amestecam.Scoatem bilutele din frigider si le trecem prin ciocolata cu alune urmand ca apoi sa le lasam la din nou la rece pese noapte sau pana cand ciocolata s-a racit.Bucurati-va de un adevarat rasfat!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/10/ferrero-rocher.html

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ferrero Rocher 405323
retete culinare - Ferrero Rocher 405324

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Meea 1

09.10.2015, 20:30

Dada!!

mirela0911 1

10.10.2015, 09:52

Andreea Caroline 1

18.10.2015, 16:03

Ce mult imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D