Ferrero rocher

de Meea in Dulciuri, 29 Iul 2016 | 4496 vizualizari

 

Ferrero rocher, o combinație divină între napolitane, alune și ciocolată fină care mă răsfață după fiecare mușcătură. 

          Nimic nu se compară cu originalul, dar îmi permit de data aceasta să spun și că nimic nu se compară cu prăjiturile de casă! Sunt sigură că bomboanele Ferrero Rocher sunt la inima oricui și de ce să nu încercăm să le pregătim chiar noi? Eleganța lor va încânta musafirii și taaaare bine vor arăta pe masa voastră :). 

* Stiți că rețeta mea am postat-o mai demult, era printre primele rețete postate pe blogul meu. Acum cateva zile mi-am propus să fac din nou bomboane Ferrero Rocher și când am văzut pozele vechi mi-am zis: ”Ohhh rețeta aceasta divină merită niște poze muuult mai speciale!” Așa că am reactualizat rețeta și încă vă încurajez cu drag să o faceți si voi acasă!

-KSSS

 

INGREDIENTE


  • 100g foi de napolitane(foi Lica)
  • 300g nutella (cumpărați un borcan sănătos de Nutella că sigur nu va mai rămâne:)) )
  • 250g alune de pădure (prăjite și decojite)
  • 250g ciocolată cu lapte sau cu nuci
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ferrero rocher:

Începem prin a fărâmița napolitanele. Într-un bol punem napolitanele fărâmițate împreună cu nutella și 50g alune măcinate și amestecăm bine, până când aluatul se poate modela ușor (la nevoie mai adăugați nutella).

Ne umezim mâinile în apă rece și formăm biluțe în care așezăm o alună în mijloc, urmând ca apoi să modelăm în continuare biluța. Trecem biluțele apoi prin restul de alune măcinate (200g) și le așezăm pe o farfurie învelită în folie alimentară și le lăsăm la frigider 10 minute.

Cât biluțele stau la frigider, topim ciocolata pe baie de aburi împreună cu 50ml frișcă lichidă. După ce ciocolata s-a racit puțin adăugăm și restul de alune măcinate (rămase după tăvălirea biluțelor) și amestecăm. Scoatem biluțele din frigider și le trecem prin ciocolata cu alune urmând ca apoi să le lăsăm din nou la rece peste noapte sau până când ciocolata s-a întărit. 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog ; http://delightsbymeea.blogspot.ro/2015/10/ferrero-rocher.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ferrero rocher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Meea 1

31.07.2016, 15:05

Multumesc draguta ❤

anca_rm 1

01.08.2016, 09:30

la favorite cu reteta , arta tare bine

Meea 1

01.08.2016, 13:54

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher