Ferrero rocher

de Meea in Dulciuri, 29 Iul 2016 | 687 vizualizari

 

Ferrero rocher, o combinație divină între napolitane, alune și ciocolată fină care mă răsfață după fiecare mușcătură. 

          Nimic nu se compară cu originalul, dar îmi permit de data aceasta să spun și că nimic nu se compară cu prăjiturile de casă! Sunt sigură că bomboanele Ferrero Rocher sunt la inima oricui și de ce să nu încercăm să le pregătim chiar noi? Eleganța lor va încânta musafirii și taaaare bine vor arăta pe masa voastră :). 

* Stiți că rețeta mea am postat-o mai demult, era printre primele rețete postate pe blogul meu. Acum cateva zile mi-am propus să fac din nou bomboane Ferrero Rocher și când am văzut pozele vechi mi-am zis: ”Ohhh rețeta aceasta divină merită niște poze muuult mai speciale!” Așa că am reactualizat rețeta și încă vă încurajez cu drag să o faceți si voi acasă!

-KSSS

 

INGREDIENTE


  • 100g foi de napolitane(foi Lica)
  • 300g nutella (cumpărați un borcan sănătos de Nutella că sigur nu va mai rămâne:)) )
  • 250g alune de pădure (prăjite și decojite)
  • 250g ciocolată cu lapte sau cu nuci
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ferrero rocher:

Începem prin a fărâmița napolitanele. Într-un bol punem napolitanele fărâmițate împreună cu nutella și 50g alune măcinate și amestecăm bine, până când aluatul se poate modela ușor (la nevoie mai adăugați nutella).

Ne umezim mâinile în apă rece și formăm biluțe în care așezăm o alună în mijloc, urmând ca apoi să modelăm în continuare biluța. Trecem biluțele apoi prin restul de alune măcinate (200g) și le așezăm pe o farfurie învelită în folie alimentară și le lăsăm la frigider 10 minute.

Cât biluțele stau la frigider, topim ciocolata pe baie de aburi împreună cu 50ml frișcă lichidă. După ce ciocolata s-a racit puțin adăugăm și restul de alune măcinate (rămase după tăvălirea biluțelor) și amestecăm. Scoatem biluțele din frigider și le trecem prin ciocolata cu alune urmând ca apoi să le lăsăm din nou la rece peste noapte sau până când ciocolata s-a întărit. 

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog ; http://delightsbymeea.blogspot.ro/2015/10/ferrero-rocher.html

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ferrero rocher 452204
retete culinare - Ferrero rocher 452205
retete culinare - Ferrero rocher 452206
retete culinare - Ferrero rocher 452207
retete culinare - Ferrero rocher 452208
retete culinare - Ferrero rocher 452209

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Meea 1

31.07.2016, 15:05

Multumesc draguta ❤

anca_rm 1

01.08.2016, 09:30

la favorite cu reteta , arta tare bine

Meea 1

01.08.2016, 13:54

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S