Fettuccine cu sos alb si ciuperci

de laura_n in Paste, 27 Aug 2013 | 58095 vizualizari

 

Dintre toate tipurile de paste, acestea imi plac cel mai mult. Le-am pregatit cu ciuperci, sunca si sos alb de branza si smantana. Noua ne plac mult astfel preparate.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste fettuccine
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr sunca presata
  • 1 cub branza uscata (eu am avut niste branza framantata de capra)
  • 2 galbenusuri
  • 400 gr smantana
  • sare cu condimente
  • ulei masline
  • 2-3 catei usturoi zdrobiti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fettuccine cu sos alb si ciuperci:

Spalam ciupercile si le taiem felii. Sunca o taiem fasii. 

Punem o tigaie la incins, cateva linguri de ulei si aruncam ciupercile feliate. Dam la foc iute ca sa se rumeneasca, daca dam la foc mic, lasa apa si se inmoaie. Adaugam fasiile de sunca si doi catei de usturoi zdrobiti. Lasam focul un pic mai mic si lasam la rumenit.

Intre timp, punem pastele la fiert in apa, cu un varf de cutit de sare, timp de 7-8 minute.

Intr-un castron faramitam cubul de branza si adaugam galbenusurile. Amestecam rapid, adaugam smantana si punem sosul peste compozitia de ciuperci. Mai lasam pe foc aproximativ 5 - 6 minute, apoi dam deoparte.

Scurgem pastele, asezam cate o portie in fiecare farfurie si punem peste ele sos cu ciuperci si sunca. Presaram un pic de sare de mare cu condimente si servim.

Puteti acompania pastele cu un pahar cu vin alb.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

Alegeti sunca de calitate, altfel riscati ca odata pusa in tigaie sa se transforme in cauciuc, eu am patit-o.

3

Ciupercile se pot inlocui cu broccoli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fettuccine cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si ciuperci