Fiamminga

de Rux in Prajituri, 19 Dec 2010 | 2891 vizualizari

 

O alta reteta deosebita a Laurei Adamache....o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr apa
  • 100 gr lapte
  • 30 gr drojdie proaspata sau 9 gr liofilizata
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • un varf sare coaja rasa de la o portocala
  • 2 plicuri  zahar vanilat
  Inca
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar de trestie( brun),pe care le vom adauga pe suprafata prajiturii inainte de a pune la cuptor  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiamminga:

Se cerne faina, se pune drojdia in mijlocul ei, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se framanta un alut bun. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul la loc cald.( aluatul in putem face la masina de paine).

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata eu am rasturnat direct pe hartia pergament in tava...intindem bine dand forma dupa tava si-l mai lasam inca o ora la crescut.

Facem niste gaurele apoi cand este gata crescut si asezam untul rece...apoi presaram toata suprafata cu zaharul. Dam la cuptor la 230 grade pentru zece minute.

Scoatem apoi cu tot cu hartie din tava lasam la racit pe un gratar apoi taiem si desigur..servim...multumesc Laura gospodina minunata!

 

RETETA IN IMAGINI

Fiamminga-0
Fiamminga-1
Fiamminga-2

COMENTARII (17)

mena29

mena29 1

09.01.2011, 20:43

babi5

babi5 1

23.09.2013, 21:23

Giana

Giana 1

24.09.2013, 02:58

Ma tenteaza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!