Ficăței de pasăre în foietaj

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2011 | 4386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței
  • 1 pachet foetaj Morărița
  • 1 gălbenuș
  • sare
  • piper
  • ½ linguriță tarhon
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăței de pasăre în foietaj:

 Ficățeii se spală bine în mai multe ape și apoi se pun în strecurătoare să se scurgă de apă. Se rumenesc ușor în două linguri de ulei și când sunt gata se condimentează cu sare, piper și tarhon uscat. Se scot pe o farfurie și se lasă să se răcească.

Se scoate aluatul de la frigider şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Se foloseşte jumătate din aluat sau întreg dacă doriţi să faceţi o cantitate mai mare, se întinde puţin cu sucitorul şi se taie fâşii late cât lungimea ficățelului. Se așează bucățile de ficat pe fâșia de foietaj  şi se rulează fâşia de foietaj în jurul ficățelului. Se aşază rulourile obținute  în tavă, se bate gălbenuşul şi se ung cu ajutorul unei pensule. Se presară mac  şi se dau la cuptorul încins  pentru 25 de minute. Se scot de la cuptor şi se servesc fierbinţi ca aperitiv.

Poftă bună!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficăței de pasăre în foietaj 131473
retete culinare - Ficăței de pasăre în foietaj 131474
retete culinare - Ficăței de pasăre în foietaj 131475
retete culinare - Ficăței de pasăre în foietaj 131476
retete culinare - Ficăței de pasăre în foietaj 131477
retete culinare - Ficăței de pasăre în foietaj 131478
retete culinare - Ficăței de pasăre în foietaj 131480
retete culinare - Ficăței de pasăre în foietaj 131482
retete culinare - Ficăței de pasăre în foietaj 131483

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

29.10.2011, 23:36

buni buni

jolygina 1

30.10.2011, 09:35

nu am mai mancat ,cred ca-i foarte bun

mirela0911 1

30.10.2011, 13:08

cred ca au iesit tare buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21