Ficăței de pui cu piure din ardei copți și cartofi

de ionix in Ficat, 21 Mar 2012 | 2165 vizualizari

 

simplu și bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 4-5 cartofi mai mari
  • 3 ardei copți
  • 3 linguri cu unt
  • sare, piper
  • Pentru ficăței:
  • 500 g ficăței proaspeți
  • 4 căței de usturoi
  • puțin busuioc
  • 2 linguri cu ulei
  • sare, piper
  • circa 150 ml apă
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăței de pui cu piure din ardei copți și cartofi:

Preparare piure:  Punem cartofii la fiert cu sare și piper. Când au fiert îi punem într-un blender cu ardeii copți, untul, sare și piper și lăsăm până devine o pastă(eu am pus și puțin din zeama lăsată de ardeii copți, pentru un plus de savoare).  

Preparare ficăței: într-o tigai punem uleiul la încins, adăugăm ficățeii, adăgăm apa și acoperim tigaia cu un capac. Lăsăm la foc mic până încep a fierbe iar apoi luăm capacul pentru a se rumeni. înainte cu 3-4 minute de a se face ficațeii, punem usturoiul tăiat feliuțe, sare, piper și busuioc(toate după gust). Pentru decor, am tras la tigaie(în uleiul de la ficat) câteva frunze de ceapă verde tăiate rondele. Așezăm piureul și ficățeii pe farfurie iar apoi servim alături de un vin bun.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficăței de pui cu piure din ardei copți și cartofi 153192
retete culinare - Ficăței de pui cu piure din ardei copți și cartofi 153195

COMENTARII (21)

aganciu 1

22.03.2012, 16:36

imi place cred ca o sa incerc reteta in seara asta

ionix 1

22.03.2012, 18:21

@Aganciu... Spor la gătit și te aștept cu impresii. Sper să-ți placă.

mirela0911 1

22.03.2012, 23:20

Bun trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D