Ficăței de pui cu piure din ardei copți și cartofi

de ionix in Ficat, 21 Mar 2012 | 4225 vizualizari

 

simplu și bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 4-5 cartofi mai mari
  • 3 ardei copți
  • 3 linguri cu unt
  • sare, piper
  • Pentru ficăței:
  • 500 g ficăței proaspeți
  • 4 căței de usturoi
  • puțin busuioc
  • 2 linguri cu ulei
  • sare, piper
  • circa 150 ml apă
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăței de pui cu piure din ardei copți și cartofi:

Preparare piure:  Punem cartofii la fiert cu sare și piper. Când au fiert îi punem într-un blender cu ardeii copți, untul, sare și piper și lăsăm până devine o pastă(eu am pus și puțin din zeama lăsată de ardeii copți, pentru un plus de savoare).  

Preparare ficăței: într-o tigai punem uleiul la încins, adăugăm ficățeii, adăgăm apa și acoperim tigaia cu un capac. Lăsăm la foc mic până încep a fierbe iar apoi luăm capacul pentru a se rumeni. înainte cu 3-4 minute de a se face ficațeii, punem usturoiul tăiat feliuțe, sare, piper și busuioc(toate după gust). Pentru decor, am tras la tigaie(în uleiul de la ficat) câteva frunze de ceapă verde tăiate rondele. Așezăm piureul și ficățeii pe farfurie iar apoi servim alături de un vin bun.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăței de pui cu piure din ardei copți și cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ionix 1

22.03.2012, 18:21

@Aganciu... Spor la gătit și te aștept cu impresii. Sper să-ți placă.

mirela0911 1

22.03.2012, 23:20

Bun trebuie sa fie!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pate din ficat de pui