Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )

de mihaelar63 in Ficat, 14 Iun 2014 | 1562 vizualizari

 

Aproape in fiecare zi , obligatoriu spre servici tranzitez piata din Turda . Este o adevarata placere in functie de sezon sa gasesti delicatese ,, coborate '' din munte de pe valea Ariesului . Zilele trecute primele chiar la intrare tronau galbiorii . Asa frumos mi-au zambit incat nu m-am rabdat sa nu-i iau cu mine acasa . Uite aici cateva informatii despre Chantarellus Cibarius : http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html !!! Sunt singurele ciuperci salbatice pe care le consum cu incredere.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori
  • 500 gr ficat porc
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml smantana
  • 1 cana lapte
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita flori salvie
  • 1 lingurita cimbrisor tocat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura rasa de faina alba.
  • 1/2 lingurita oglio e alio[ chili , patrunjel, usturoi ]-obtional
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ):

Ficatul se tine cateva ore la rece in lapte .

Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati .

 Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta se va evapora .

Adaugati ceapa verde , usturoiul verde si patrunjelul tocate .

Asezonati ciupercile cu salvie si cimbrisor .

Prearati pe deasupra faina alba. Amestecati si adugati smanatana.

Se amesteca inca un minut cat se formeaza un sos mai legat .

Ficatul se feliaza si se prajeste pe ambele parti intr-o alta tigaie cu restul de ulei .Aveti grija sa nu se uste prea tare .Prin apasare trebuie sa ramana putin elastic .

La servire ficatul se sareaza si se condimenteaza .

Noi am servit cu salata verde .

Daca doriti o masa mai consistenta puteti servi alaturat orez fiert simplu .

 

TIPS-URI

1

Ficatul sarati inainte de prajire va deveni tare si fad . Sararea dupa, permite ca acesta sa ramana fraged.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326311
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326312
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326313
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326314
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326315
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326316
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326317
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326318
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326319
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326320
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326321
retete culinare - Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ) 326322

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

15.06.2014, 22:52

Claudia te astept Maine dimineata cand merg la serviciu daca imi zambesc din nou galbiorii am sa-mi achizitionez si pentru iarna

mihaelar63 1

15.06.2014, 22:53

Sylvia cu un preparat cu galbiori cred te poti prezenta linistita in fata orcarui pretentios

laura_n 1

16.06.2014, 16:29

grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S