Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )

de mihaelar63 in Ficat, 14 Iun 2014 | 4358 vizualizari

 

Aproape in fiecare zi , obligatoriu spre servici tranzitez piata din Turda . Este o adevarata placere in functie de sezon sa gasesti delicatese ,, coborate '' din munte de pe valea Ariesului . Zilele trecute primele chiar la intrare tronau galbiorii . Asa frumos mi-au zambit incat nu m-am rabdat sa nu-i iau cu mine acasa . Uite aici cateva informatii despre Chantarellus Cibarius : http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html !!! Sunt singurele ciuperci salbatice pe care le consum cu incredere.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori
  • 500 gr ficat porc
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml smantana
  • 1 cana lapte
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita flori salvie
  • 1 lingurita cimbrisor tocat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura rasa de faina alba.
  • 1/2 lingurita oglio e alio[ chili , patrunjel, usturoi ]-obtional
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ):

Ficatul se tine cateva ore la rece in lapte .

Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati .

 Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta se va evapora .

Adaugati ceapa verde , usturoiul verde si patrunjelul tocate .

Asezonati ciupercile cu salvie si cimbrisor .

Prearati pe deasupra faina alba. Amestecati si adugati smanatana.

Se amesteca inca un minut cat se formeaza un sos mai legat .

Ficatul se feliaza si se prajeste pe ambele parti intr-o alta tigaie cu restul de ulei .Aveti grija sa nu se uste prea tare .Prin apasare trebuie sa ramana putin elastic .

La servire ficatul se sareaza si se condimenteaza .

Noi am servit cu salata verde .

Daca doriti o masa mai consistenta puteti servi alaturat orez fiert simplu .

TIPS-URI

1

Ficatul sarati inainte de prajire va deveni tare si fad . Sararea dupa, permite ca acesta sa ramana fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

15.06.2014, 22:52

Claudia te astept Maine dimineata cand merg la serviciu daca imi zambesc din nou galbiorii am sa-mi achizitionez si pentru iarna

mihaelar63 1

15.06.2014, 22:53

Sylvia cu un preparat cu galbiori cred te poti prezenta linistita in fata orcarui pretentios

laura_n 1

16.06.2014, 16:29

grozav!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Drob din ficat si piept de pasare