Ficat cu mere la cuptor

de La Ancuta in Ficat, 18 Apr 2012 | 2661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat (eu am folosit de porc)
  • 4 felii de bacon
  • 2 cepe mari
  • 2 mere potrivite
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat cu mere la cuptor:

Taiem feliile de bacon in in jumatate si le prajim putin intr-o tigaie antiaderanta. Punem apoi baconul intr-o tava termorezistenta impreuna cu grasimea din tigaie. Mai adaugam 2 linguri ulei de masline.

Ficatul il spalam bine iar apoi il taiem in felii groase. Condimentam ficatul cu sare si piper si il asezam peste baconul prajit. Ceapa o taiem julienne si o asezam peste ficat. Acoperim cu capac sau folie de aluminiu si dam la cuptor timp de 15 minute.

Intre timp curatam merele si le taiem felii subtiri. Scoatem tava din cuptor si asezam merele deasupra. Acoperim si mai dam la cuptor timp de 15 minute.

Servim cald alaturi de garnitura preferata. Noi am avut piure de cartofi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficat cu mere la cuptor 158808
retete culinare - Ficat cu mere la cuptor 158809
retete culinare - Ficat cu mere la cuptor 158810
retete culinare - Ficat cu mere la cuptor 158811
retete culinare - Ficat cu mere la cuptor 158812

COMENTARII (24)

La Ancuta 1

19.04.2012, 11:00

Sidy sper sa-ti placa

La Ancuta 1

19.04.2012, 11:00

Panacris, e buna si fara bacon

La Ancuta 1

19.04.2012, 11:00

maria, Gurita va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D