Ficat de curcan cu mamaliguta

de cristeena20 in Ficat, 27 Aug 2012 | 2463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ficat de pui (o caserola)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras (poate fi jumate rosu si jumate verde)
  • 2 rosii medii
  • sos de rosii cu ceapa;
  • pasta de paprica
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper, chimen macinat sau rozmarin uscat
  • praf de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan cu mamaliguta:

Portionam ficatul de curcan  si il tinem in sare, piper, si putin vin alb (se poate face marinata si cu lapte)

- intr-o cratita se toaca marunt o ceapa mare si se caleste cu ulei de masline. Adaugam apoi fasiile de ardei gras si dupa ce s-au calit putin adaugam ficatul. Se calesc toate 3 minute , apoi adaugam rosiile taiate cubulete , pasta de tomate si de paprica , si condimenta, cu sare, piper, praf de usturoi, praf de chimen sau putem inlocui cu rozmarin uscat.

- adaugam un pahar de vin alb si putina apa. ÇLasam sa fiarba acoperit cca 20 min  si gustam de sare, piper. Facultativ se poate folosi chilli (eu mereu folosesc piri-piri facut in casa din gindung-otrava dar ff bun:))))

. Se serveste cu o mamaliguta mai moale alaturi de un vin rosu sec.

 

RETETA IN IMAGINI

Ficat de curcan cu mamaliguta-0
Ficat de curcan cu mamaliguta-1
Ficat de curcan cu mamaliguta-2
Ficat de curcan cu mamaliguta-3
Ficat de curcan cu mamaliguta-4
Ficat de curcan cu mamaliguta-5
Ficat de curcan cu mamaliguta-6

COMENTARII (11)

jolygina

jolygina 1

27.08.2012, 19:33

ce bine arata

Laly

Laly 1

28.08.2012, 10:23

Daca este si mamaliguta vin la masa

Cris2711

Cris2711 1

18.09.2012, 11:52

ce reteta buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24