Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez

de GeorgiaA in Ficat, 5 Mar 2014 | 2615 vizualizari

 

Ficatul de curcan a fost intotdeauna printre alimentele mele preferate, inca din adolescenta am preparat aceasta reteta de care nu ma satur niciodata.Consider ca ficatul astfel preparat se "asorteaza cel mai bine cu orez simplu, nu mai zic de muraturile de langa... :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ficat de curcan
  • 2 cani orez cu bob lung
  • 2 cepe medii
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml.suc de rosii
  • 100 m. vin rosu sec
  • ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 crenguta de cimbrisor(am avut maruntit)
  • 1/2 lingurita oregano
  • 2 foi dafin
  • marar verde tocat
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez:

Pentru ficat de curcan in sos de rosii:

In primul rand spalam ficatul, il taiem in feliute de circa 3 cm si il lasam sa se scurga bine.

Intr-un vas de gatit picuram putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute, le lasam sa se caleasca bine pana devin putin aurii, adaugam foile de dafin si boia de ardei dulce si amestecam continuu pentru jumatate de minut.

In continuare punem ficatul si il calim impreuna cu amestecul pentru cateva minute.Adaugam sucul de rosii, vinul, oregano, cimbrisor si lasam sa fiarba circa jumatate de ora pana se formeaza sosul.Inainte de a opri focul adaugam mararul tocat, sare si piper dupa gust.Asezonam cu patrunjel verde.

Pentru orez:

Intr-un vas pentru fiert adaugam 2 cani de orez, 6 cani de apa, un praf de sare si cateva picaturi de ulei de masline.Lasam orezul sa fiarba la foc mic si verificam periodic pentru ca orezul sa nu se inmoaie si sa ramana intreg.Cand este gata il scoatem intr-o strecuratoare si il trecem printr-un jet de apa rece, dupa care se poate servi.

Servit cu muraturi este o "bunaciune" ;)

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Peste orez se poate presara parmezan, in functie de preferinte.

2

Ficatul se prepara doar in suc de rosii si vin, nu se adauga apa sau supa.

3

Este indicat ca vinul sa fie sec, da un gust foarte bun in combinatie cu sucul de rosii.

4

Usturoiul taiat feliute da o savoare mai intensa decat cel tocat marunt.

RETETA IN IMAGINI

Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez-0
Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez-1
Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez-2
Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez-3
Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez-4
Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez-5

COMENTARII (17)

GeorgiaA

GeorgiaA 1

07.03.2014, 17:35

Micutza Luana

Micutza Luana 1

13.03.2014, 17:47

like like like

GeorgiaA

GeorgiaA 1

13.03.2014, 18:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!