Ficat de porc cu sos de mustar

de cristeena20 in Ficat, 16 Oct 2015 | 732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 felii de ficat de porc
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline, sare, piper negru macinat
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 linguri de mustar
  • sos picant (dupa gust)
  • 1 lingura concentrat praf (pentru sosuri)
  • cimbru verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc cu sos de mustar:

- Feliile de ficat le condimentam cu sare si piper negru macinat si presaram cu cimbru verde. lasam cca 10 minuite la frigider sa se intrepatrunda aromele.

- Intr-o tigaie adanca punem uleiul de masline cu 3 catei de usturoi zdrobiti- cu coaja cu tot si aduagam feliile de ficat. Le prajim usor la foc mediu si le intoarcem pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas mai aduagam putin daca e nevoie si apoi turnam vinul alb si apoi mustarul. Amestecam si aduagam ficatul inapoi in tigaie. Gustam de sare si mai punem cimbru verde si eventual sos picant tabasco daca ne place picant. Lasam la foc mai mare sa se evapore putin vinul. Intre timp amestecam praful concentrat cu un pahar de apa rece si adaugam la sosul din tigaie. Acesta ajuta sosul sa capete o consistenta mai groasa si ii da gust foarte bun. Lasma inca putin sa fiarba impreuna cu capacul pus deasupra la foc mic si cand sosul capata consistenta dorita stingem .

- e ideal servit alaturi de orez simplu alb sau piure de cartofi.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui vinul alb cu bere.

RETETA IN IMAGINI

Ficat de porc cu sos de mustar-0
Ficat de porc cu sos de mustar-1
Ficat de porc cu sos de mustar-2
Ficat de porc cu sos de mustar-3
Ficat de porc cu sos de mustar-4
Ficat de porc cu sos de mustar-5
Ficat de porc cu sos de mustar-6

COMENTARII (9)

Bunica 1

16.10.2015, 16:44

Bun,bun!

Aletta 1

16.10.2015, 18:38

foarte bun

Andra_Constantinescu 1

17.10.2015, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04