Ficat de porc împăturit

de alice_ciobanu in Ficat, 16 Mai 2011 | 7266 vizualizari

 

Aveam nişte ficat de porc şi nu aveam chef de clasicul ficat la grătar ori ficat prăjit...aşa că am căutat ceva nou pe net şi, fiindcă nu am găsit ceva pe placul meu de moment... am alcătuit ceva care să fie bun, săţios şi mai ales să poată fi mâncat şi la servici... luat la cutie...:))

Aşa că iată ce mi-a ieşit

 

INGREDIENTE

  •  vreo 500 gr ficat de porc,
  •  o ceapă
  •  delikat
  •  apă, 
  •  mălai
  •  2 ouă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc împăturit:

Ficatul de porc după ce l-am curăţat, spălat...l-am ţinut câteva ore în lapte dulce. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite pe care le-am aruncat în ulei încins în care am călit o ceapă mărunţită. L-am învârtit în ulei pe toate părţile până ce s-a albit frumos, apoi am pus puţin delikat şi o cană de apă. Am dat focul la potrivit şi am lăsat aşa pe foc vreo 20 minute, adică până ce ficatul s-a prăjit frumos.

Din apă, mălai şi puţină sare am făcut o mămăligă... pe care toată lumea ştie să o facă.

Am luat apoi un vas termorezistent, l-am uns bine cu margarină, am pus un pat de mămăligă, cât să cuprindă şi pereţii laterali ai vasului, apoi am turnat ficatul în mijloc după care l-am acoperit cu restul de mămăligă. Am făcut zob-zob două ouă eco :)) şi le-am turnat deasupra. Am dat apoi la cuptor pentru vreo 15 minute.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ficat de porc împăturit-0
Ficat de porc împăturit-1
Ficat de porc împăturit-2

COMENTARII (13)

adry88

adry88 1

16.05.2011, 20:37

LUK

LUK 1

16.05.2011, 23:01

ionela2682

ionela2682 1

17.05.2011, 11:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!