Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat

de adela1981 in Ficat, 4 Mai 2012 | 18730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ficatei de pui
  • 4 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 50 gr cascaval afumat
  • patrunjel verde
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura de ulei
  • 30 gr pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat:

Se curata si se spala ficateii, ciupercile se curata, se spala si se taie felii, ceapa se toaca marunt. Calim ceapa in doua linguri de ulei, apoi adaugam ciupercile si lasam pana ce scade apa lasata de ele. Spre final condimentam cu sare si piper.

Se unge un vas termorezistent cu ulei si se presara cu pesmet, apoi turnam cantitatea de ficatei si ciuperci, nivelam si asezam felii de cascaval afumat.

Separat, batem ouale cu un praf de sare si piper, adaugam pasta de ardei, verdeata, smantana si amestecam.  Adaugam  o lingura de faina (sa nu fie cu varf), apoi turnam peste cascaval. Introducem vasul in cuptorul incalzit si lasam pana ce se rumeneste. Adaugam ficatei si lasam 10 minute la foc mic, sub capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Lau 1

05.05.2012, 12:11

ce bine arata

iry-gabriela 1

05.05.2012, 16:03

imi plac ficateii oricum ar fi

Dari 1

22.05.2012, 15:34

Pare super reteta si sunt sigura ca asa e; vreau sa incerc si eu, dar am o neclaritate ; la sfarsit, spui ca adaugam ficatei si lasam 10 minute la foc mic; care ficatei, nu ii punem pe toti cu ciupercile ?scuze, daca nu am citit cu atentie si mi-a scapat ceva; astept raspunsul, multumesc anticipat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu ficat de pui