Ficatei cu morcovi sote si cartofi natur

de Ubulika in Ficat, 2 Noi 2012 | 1853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • ficat de pui
  • 4-5 morcovi
  • 150 unt pt calit morcovul
  • 100 unt pt sos,lamaie
  • zahar
  • sare,piper,boia
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu morcovi sote si cartofi natur:

Se spala ,se curata cartofii si se taie cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare.

Sos de unt: Untul se scoate de la frigider si se lasa 30 de minute la temperatura camerei. Se freaca bine pana devine o pasta. In acest timp, se pune treptat zeama de la o lamaie.Se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga patrunjel tocat si amestecam pana devine omogena compozitia.

Intre timp radem morcovii pe razatoarea mica. Zaharul se pune la caramelizat si cand are o culoare frumoasa , sa nu fie ars se pune untul in el ,se amesteca sa se topeasca. Se adauga morcovii si la foc mic se amesteca sa nu se arda.Lasam la foc mic,completam din cand in cand cu putina apa. Se lasa sa se evapore toata inainte de a pune din nou.. Se gusta si se mai adauga zahar daca ne place mai dulce.Cand sunt gata se pune un strop de sare si se lasa sa scada zeama  bine.

Spalam ficateii ,se scurg si se pun intr`o tigaie incinsa cu ulei si putina apa.Punem piper,boia.Punem un capac si lasam sa fiarba la foc mediu 10 minute.Amestecam din cand in cand cu grija sa nu se sfarame.

Dupa 10 minute luam capacul si lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata apa si incep sa se rumeneasca ficateii.Chiar la sfarsit adaugam sarea.

Cartofii se servesc alaturi de patrunjel tocat  si sosul de unt.

Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

ficateii se pot lasa putin in lapte,ii fragezeste mai bine..eu nu am avut acum

2

se sareaza chiar la sfarsit ,altfel se intaresc

COMENTARII (8)

Rocsi 1

02.11.2012, 21:16

Ubulika 1

03.11.2012, 08:40

adry88 1

03.11.2012, 14:59

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29