Ficatei cu piure de cartofi

de Ramonaky in Pui, 12 Iun 2010 | 17976 vizualizari

 

O bunatate....

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola de ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • patrunjel
  • unt
  • un paharut de vin alb
  • sare
  • piper

 

  • Pt piure:
  • cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu piure de cartofi:

Cartofii se curata,se spala bine si se taie cubulete care se pun la fiert in apa cu putina sare.Cand sunt fierti,se scurg de apa,se adauga untul ,laptele si sarea( dupa gust) si se paseaza.

Ficatul de pui trebuie tinut in apa rece , in frigider, pana lasa tot sangele. In acest fel, isi va pierde gustul amarui si nu se va intari la prajit. In acest interval, apa se schimba de cateva ori, pana va ramane curata, fara sange.

Spalam apoi ficatelul ,il curatam de pielite si il punem la scurs.

Ceapa tocata marunt o punem la calit in unt,iar cand este gata adaugam si ficatelul(la foc mic)l.Punem piper si lasam 2-3 min sa se inabuseasca,dupa care punem o cescuta de apa si ii lasam sa fiarba.Cand sunt aproape gata si apa a scazut,punem vinul si mai lasam 2-3 min sa fiarba, ca sa se evapore alcoolul.Adaugam si mujdeiul de ustutoi si mai lasam inca 2 min pe foc,amestecand incet.Acum putem sa punem si sarea.La sfarsit,inainte sa-i luam de pe foc, presaram si patrunjelul tocat.

Noi i-am servit cu piure de cartofi si salata de ardei copti.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

13.06.2010, 16:11

Laly 1

17.06.2010, 23:49

Buni ficateii.Si sanatosi.5 furcu si de la mine.

Ramonaky 1

19.06.2010, 00:22

ms Laly mie cel mai mult imi plac inimioarele care le gasesc printre ei,sunt nebunia mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu carne de pui