Ficatei cu sos de smantana

de Miha in Ficat, 19 Oct 2009 | 9720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficatei de pasare
  • 200 g smantana
  • 2 lingura faina
  • 30 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare si pier
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu sos de smantana:

Ceapa si usturoiul tocate marunt le punem intr-o tigaie si le calim osor in cateva linguri de ulei de masline.

Adaugam ficatul curatat si spalat, un pahar de apa si lasam la inabusit, acoperit cu un capac.

Intre timp preparam sosul de smantana. Faina o desfacem cu laptele rece, sa nu se formeze cocoloase, dupa care adaugam smantana si omogenizam.

Cand au fiert ficateii, adaugam smantana si omogenizam. Potrivim gustul de sare si piper si mai dam cateva clocote.

Se servesc calzi cu mamaliguta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficatei cu sos de smantana 9489
retete culinare - Ficatei cu sos de smantana 9490
retete culinare - Ficatei cu sos de smantana 9491

COMENTARII (26)

Miha 1

11.10.2011, 10:09

Diana... multumesc draga mea... cam tarziu, dar stiu ca ma ierti

Miha 1

11.10.2011, 10:10

Zzrazza...sa va fie de bine masa. Ma bucur ca v-a placut!

Bya Ralu 1

28.11.2012, 22:26

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21