Ficatei de curcan in sos de vin rosu

de Sidy in Ficat, 25 Feb 2013 | 13849 vizualizari

 

Stiu ca imi veti spune ca ficatul de pui are jumatate din caloriile ficatului de curcan si are cu o treime mai putina grasime...
Adevarul este ca atat ficatul de pui cat si cel de curcan sunt sanatoase ,atunci cand sunt pregatite in mod corespunzator.
Cum eu primesc retete de la fiul meu din Anglia, consider ca aceasta reteta va fi pe placul vostru si este sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 ceapa mare
  • 70 g unt
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml supa de pui
  • 5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru Kotany
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de curcan in sos de vin rosu:

Curatam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa.

Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul rosu si lasam sa fiarba pina iese taria vinului, pina se evapora.

Cand este gata adaugam patrunjelul verde tocat si asezonam.Acum si nu inainte , pentru ca altfel ficatul se inatreste.

Servim ficatelul  cu sos ,ca atare sau linga o portie de mamaliguta sau un colt de paine proaspat scoasa din cuptor.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de curcan in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lau 1

25.02.2013, 17:11

Krystyan Trendy 1

20.06.2014, 09:10

foarte gustosi

mihaelar63 1

26.01.2021, 00:03

Ce prezentare frumoasa !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pasare pane