Ficatei de pui cu ciuperci si cascaval

de gaby_duceag in Ficat, 2 Mai 2013 | 10465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg ficat pui
  • un borcan ciuperci
  • 2 cepe marisoare
  • unt
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 100 gr cascaval
  • 100 ml vin demidulce
  • putina nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu ciuperci si cascaval:

Mod de preparare ficatei de pui cu ciuperci si cascaval.

Curata ceapa si tai-o julien.

Topeste intr-o tigaie unt cat o nuca si adauga ceapa. Caleste-o pana se inmoaie si pune si ficateii, plus putin busuioc.

Lasa sa se rumeneasca usor si adauga vinul si lasa sa fiarba la foc mic,  pana se evapora vinul.

Unge un vas termorezistent cu unt, si cu o paleta scoate ceapa si ficatul si aseaza-le in vas – deci! fara zeama.

Amesteca galbenusurile cu smantana, adauga putina nucsoara, condimenteaza cu  sare si piper si toarna peste ficateii din vas.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pentru 20-25 minute.

Scoate vasul , pune deasupra bucati de cascaval si-l introdu din nou la cuptor pentru 8-10 minute.

Serveste cu mamaligutza si muraturi, cu iaurt , cu salata sau…cu ce vrei tu

Se serveste doar cald, cand se racesc ficateii mie nu imi mai plac

TIPS-URI

1

daca nu va place ficatul puteti pune piept de pui, reteta de la care m-am inspirat eu era cu piept de pui, dar eu avand o punga de ficat dezgetata, am adaptat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

diaconta 1

03.06.2013, 14:18

Gaby,sunt chestii pe care le mananc dar nu-mi plac in mod deosebit,dar sunt altele pe care nu le-as manca in nici un context(foame,politete,solidaritate....etc) ))))))

Silvia74 1

26.08.2013, 19:38

Mai bun cu piept de pui... Parerea si gustul meu... Ciupercile se calesc odata cu ceapa si carnea, caci nu le vad la modul de preparare?... Multumesc.

Sidy 1

02.04.2014, 09:30

Minunat...stiu ce fac azi de mancare.... Sa nu uiti sa treci ciupercile !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu cartofi la cuptor