Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie

de Toamna07 in Ficat, 22 Oct 2013 | 15871 vizualizari

 

Daca nu aveti timp sa pregatiti o masa de pranz elaborata,va propun o reteta rapida,deosebit de gustoasa si putin costisitoare .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 1 kg ficatei de pui (bine spalati si curatati)
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 legatura de ceapa verde tocata
  • 1 legatura de marar tocat
  • 300 g smantana
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • sare si piper
  • mamaliga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie:

Intr-o tigaie incapatoare incingem putin ulei si punem la calit ficateii de pui. Adaugam 100 ml de apa si acoperim cu un capac.Lasam putin sa se inabuse. Punem si ciupercile taiate in doua.Asezonam cu sare si piper.Acoperim si lasam tigaia pe foc mic. Cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si tocati marunt se pun si ei peste ciupercute si ficatei. Smantana in care am adaugat, in prealabil, putin sos din tigaie,am omogenizat-o bine si apoi am turnat-o peste preparat.Am lasat putin sa fiarba si apoi am adaugat ceapa verde si mararul taiate fin .

Sosul este delicios,gust de ceapa verde,smantana,marar...!:) Serviti fierbinte cu mamaliga vartoasa si un pahar de vin alb.:)

Pofta buna !

 

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

22.10.2013, 20:58

Ce preparat bun

diaconta

diaconta 1

22.10.2013, 23:20

ce-as vrea si eu

Toamna07

Toamna07 1

31.10.2013, 12:02

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!