Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi

de Corinuta in Paste, 20 Aug 2010 | 5724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 400 g paste
  • 1 lamaie
  • 120 ml ulei de masline
  • 200 ml supa de pui
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50 g parmezan ras
  • 50 ml smantana
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare, piper macinat
  • nucsoara
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi:

Se spala bine lamaia, se stoarce zeama si se scoate  miezul cu o lingurita. Coaja de lamaie se taie felii subtiri si se pune la marinat in zeama de la lamaie timp de aprox. o ora.

Se fierb pastele intr-o cantitate suficienta de apa cu sare conform cu indicatiile de pe ambalaj, apoi se scurg sub un jet de apa rece.

Ficatul se spala bine, se curata si se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline. Se pune o tigaie mare la incalzit, se adauga ficateii si se prajesc cate 5 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop absorbant. 

In aceeasi tigaie se pune supa si se lasa sa dea in clocot. Intre timp se curata cateii de usturoi si se zdrobesc. Cand fierbe supa se adauga smantana, jumatate din parmezan, usturoiul, sare, nucsoara si piper macinat. Sosul rezultat se toarna in blender impreuna cu uleiul de masline ramas si se mixeaza bine. 

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Se pregateste o strecuratoare si un castronel de metal. Cand e fierbinte uleiul se pun la prajit feliile de coaja de lamaie. Se scot dupa aprox. 30 de secunde si se strecoara.

Se amesteca pastele cu ficateii si sosul din blender. Se toaca patrunjelul si se presara deasupra impreuna cu parmezanul ramas.

Se orneaza cu felii de coaja de lamaie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei