Ficatei de pui in bol de aluat

de janet in Ficat, 23 Mar 2010 | 2634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g ficatei de pui,
  • -2 cepe potrivite,
  • -2 rosii tot asa mai potrivite,
  • -un ardei gras nu prea mare,
  • -o lingurita de concentrat de pui(sau un cubulet),
  • -150 ml.vin alb,
  • -100 ml ulei,
  • -un praf de piper.
  • ingrediente  pentru bol:
  • Vom folosi ca masura lingura de supa.
  • -5 lg.de faina alba,
  • -2 lg. de gris,
  • -1 lg. de susan,
  • -2 lg. de mac,
  • -1 lg de ulei,
  • -1 lg. de miere incalzita sa curga usor,
  • -100 ml apa calduta,
  • -1/2 lingurita de drojdie uscata,
  • -un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in bol de aluat:

Punem o tigaie la incins ,punem uleiul ,apoi ficateii scursi de apa.Lasam pe foc pina scade toata apa ce a lasat-o i si cind au inceut sa sfirie adaugam ceapa. Amestecam si cind s-a inmuiat ,punem ardeiul gras,cind s-a inmuiat si ardeiul punem rosiile.Acoperim tigaiea cu un capac si lasam cam 5 mint sa se inmoaie si rosiile.Adaugam apoi concentratul de pui , vinul si piperul si lasam sa mai fiarba inabusit cam 10 min.,timp in care se formeaza sosul.Este o mincare usor si rapid de facut!

mod de preparare boluri din aluat:

Intr-un bol punem faina,grisul,semintele de mac si susan,sarea si drojdia.Amestecam si adaugam uleiul,mierea si apa calduta,framintam bine si lasam aluatul sa creasca .Cind se-a dublat volumul il impartim in doua si intindem cite o foaie ,subtire cit foaiea de taietel. Formele astea eu le-am copt pe fundul unor boluri mai mici, (intoarse cu fundul in sus).Cu unul dintre boluri am decupat aluatul ,am uns bolurile cu ulei si le-am imbracat pe fiecare cu aluatul decupat.Le-am dat la cuptorul incins cam 10 min.Cind au prins culoarea alunei sint gata.Am observat ca se scot mai usor de pe bol cind sint calde.
Din aluatul asta eu am copt 4 boluri (cite persoane eram) ,iar din ce a ramas am facut cipsuri si asa am mincat in loc de piine.Nici nu este nevoie de piine mincind si bolul si cipsurile si va mai spun ca toata lumea a fost incintata!Aluatul asta ar  merge de minune cu o salata,urmatoarea data stiu cu ce vom minca "bolurile" astea!

 

RETETA IN IMAGINI

Ficatei de pui in bol de aluat-0
Ficatei de pui in bol de aluat-1
Ficatei de pui in bol de aluat-2
Ficatei de pui in bol de aluat-3
Ficatei de pui in bol de aluat-4
Ficatei de pui in bol de aluat-5
Ficatei de pui in bol de aluat-6
Ficatei de pui in bol de aluat-7

COMENTARII (9)

janet 1

27.03.2010, 12:33

Sinteti niste fete super!Ma bucur ca sint printre voi!

Bunica 1

27.03.2010, 17:37

Imi place de tine ! Te gandesti din timp cu ce ar merge fiecare preparat. Bolul din aluat ar merge cu salata de cruditati, de ciuperci cu pui si cate altele...... ai facut foarte bine ca l-ai postat.

janet 1

29.03.2010, 20:21

Da ,Bunica,l-a mai preluat cineva de pe un forum ,le-a facut mai mici si le-a umplut cu pasta de somon.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41