Ficatei de pui in bol de aluat

de janet in Ficat, 23 Mar 2010 | 5213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g ficatei de pui,
  • -2 cepe potrivite,
  • -2 rosii tot asa mai potrivite,
  • -un ardei gras nu prea mare,
  • -o lingurita de concentrat de pui(sau un cubulet),
  • -150 ml.vin alb,
  • -100 ml ulei,
  • -un praf de piper.
  • ingrediente  pentru bol:
  • Vom folosi ca masura lingura de supa.
  • -5 lg.de faina alba,
  • -2 lg. de gris,
  • -1 lg. de susan,
  • -2 lg. de mac,
  • -1 lg de ulei,
  • -1 lg. de miere incalzita sa curga usor,
  • -100 ml apa calduta,
  • -1/2 lingurita de drojdie uscata,
  • -un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in bol de aluat:

Punem o tigaie la incins ,punem uleiul ,apoi ficateii scursi de apa.Lasam pe foc pina scade toata apa ce a lasat-o i si cind au inceut sa sfirie adaugam ceapa. Amestecam si cind s-a inmuiat ,punem ardeiul gras,cind s-a inmuiat si ardeiul punem rosiile.Acoperim tigaiea cu un capac si lasam cam 5 mint sa se inmoaie si rosiile.Adaugam apoi concentratul de pui , vinul si piperul si lasam sa mai fiarba inabusit cam 10 min.,timp in care se formeaza sosul.Este o mincare usor si rapid de facut!

mod de preparare boluri din aluat:

Intr-un bol punem faina,grisul,semintele de mac si susan,sarea si drojdia.Amestecam si adaugam uleiul,mierea si apa calduta,framintam bine si lasam aluatul sa creasca .Cind se-a dublat volumul il impartim in doua si intindem cite o foaie ,subtire cit foaiea de taietel. Formele astea eu le-am copt pe fundul unor boluri mai mici, (intoarse cu fundul in sus).Cu unul dintre boluri am decupat aluatul ,am uns bolurile cu ulei si le-am imbracat pe fiecare cu aluatul decupat.Le-am dat la cuptorul incins cam 10 min.Cind au prins culoarea alunei sint gata.Am observat ca se scot mai usor de pe bol cind sint calde.
Din aluatul asta eu am copt 4 boluri (cite persoane eram) ,iar din ce a ramas am facut cipsuri si asa am mincat in loc de piine.Nici nu este nevoie de piine mincind si bolul si cipsurile si va mai spun ca toata lumea a fost incintata!Aluatul asta ar  merge de minune cu o salata,urmatoarea data stiu cu ce vom minca "bolurile" astea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in bol de aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

janet 1

27.03.2010, 12:33

Sinteti niste fete super!Ma bucur ca sint printre voi!

Bunica 1

27.03.2010, 17:37

Imi place de tine ! Te gandesti din timp cu ce ar merge fiecare preparat. Bolul din aluat ar merge cu salata de cruditati, de ciuperci cu pui si cate altele...... ai facut foarte bine ca l-ai postat.

janet 1

29.03.2010, 20:21

Da ,Bunica,l-a mai preluat cineva de pe un forum ,le-a facut mai mici si le-a umplut cu pasta de somon.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei inabusiti