Ficatei de pui la cuptor cu cartofi aromati

de adasev12 in Ficat, 10 Mai 2012 | 18615 vizualizari

 

f buni la cuptor, nici nu se compara cu cei facuti la tigaie...am papat cat pt 3 zile...si nu-s amatoare de ficat, recunosc...

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficat de pui
  • o ceapa mare
  • 2 -3 cartofi
  • oregano, cimbru,sare, piper
  • 2 catei mari de usturoi
  • rozmarin , busuioc verde
  • ulei de masline
  • o lg de untura de porc
  • un pahar de vin rosu demisec
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la cuptor cu cartofi aromati:

Ficateii ii spalam bine si curatam, ii lasam intregi, doar ii crestam putin. Aprindem cuptorul la 200 g. intr-o tava punem putin ulei de masline, asezam apoi ceapa taiata fideluta si nu foarte marunt, apoi punem ficateii pe care i-am codimentat cu sare, piper, oregano si cimbru din belsug si i-am uns cu ulei de masline. Taiem cateii de usturoi in fasii si-i asezam printre ficatei.

Cartofii ii curatam si-i taiem cubulete, ii punem intr-un caston si-i codimentam si pe ei cu sare, piper ( dar nu prea mult, ca am mai pus si la ficatei), ulei de  masline, oregano uscat si rozmarin verde taiat marunt. ii punem in tigaie peste ficatei , turnam paharul de vin, intr-o parte a tavii si punem si untura, din loc in loc. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumusel si devin maronii.

Se servesc calzi, cu rosii proaspete si busuioc verde. O nebunie.

TIPS-URI

1

parerea mea ca de aici lipseste ceapa verde si putin marar...cred ca erau si mai deliciosi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la cuptor cu cartofi aromati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu cartofi la cuptor