Ficatei de pui la pachet

de katty in Ficat, 20 Dec 2014 | 1095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 400 gr ficat de pui
  • 1 conserva ciuperci feliate
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • cimbru macinat
  • 1 ou pentru uns
  • 2 linguri ulei
  • seminte de susan
  • pentru sosul de afine:
  • 1 borcan dulceata de afine,
  • 1 cana vin cabernet,
  • 1 lingura zahar,piper Cayenn
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la pachet:

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins.
Spalam ficateii bine ,ii curatam de pielite si ii taiem bucati mai mici.
Cand ceapa a devenit translucida ,adaugam ficateii ,amestecam continuu pana se albesc pe toate partile ,apoi adaugam ciupercile clatite si scurse.Punem cimbru si piperul si lasam la foc ,amestecand din cand in cand pana scade zeama.Potrivim de sare ,dam jos si lasam sa se raceasca. Intindem aluatul de foietaj dezghetat si il taiem in patrate potrivite ca marime.Punem  la mijlocul fiecarui patrat din compozitia de ficat cu ciuperci,apoi aducem pe rand toate laturile spre interior.Intoarcem invers pachetelul format ,il ungem cu oul batut bine si il presaram cu seminte de susan.Asezam pachetelele intr-o tava si dam la cuptor la temperatura mare pana se rumenesc.
Pentru sosul de afine punem la fiert intr-o craticioara dulceata cu zaharul ,vinul si piperul .Lasam sa fiarba pana incepe sa se lege.Servim pachetelele cu sos de afine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficatei de pui la pachet 358667
retete culinare - Ficatei de pui la pachet 358668
retete culinare - Ficatei de pui la pachet 358669

COMENTARII (5)

simona72 1

21.12.2014, 08:39

interesanta reteta!

Rocsi 1

21.12.2014, 21:17

MotanLaOale 1

21.12.2014, 21:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55