Ficatei de pui la tigaie

de Bucataria_lui_Tavi in Ficat, 29 Mai 2010 | 10171 vizualizari

 

Ficatul de pui sau de vita este cea mai importanta sursa de fier, si asta fiindca in 100 de grame de ficat se gasesc intre 4 si 12 miligrame de fier usor asimilabil, in timp ce 120 de grame de ficat furnizeaza aproximativ 15%-20% din necesarul zilnic de fier al unui adult.

Acest fel de mancare, ficatei de pui la tigaie, este considerat foarte sanatos pentru persoanele in crestere, anemice sau care sunt in diete de revenire dupa boala.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de:
  • 500 g ficatei de pui;
  • 100 ml ulei vegetal;
  • 1 legatura patrunjel, tocat;
  • 1 legatura marar, tocat;
  • 1 pahar cu apa;
  • piper si sare dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la tigaie:

Prepararea ficateilor de pui la tigaie este foarte simpla si rapida. In primul rand ficateii de pasare se curata, se spala si se scurg. Se pun ficateii de pasare in tigaie, se adauga sare si piper, se adauga uleiul si un pahar cu apa. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba, la foc mediu, 10 minute. Amestecati din cand in cand, cu grija pentru a nu se farama ficateii. Dupa 10 minute luati capacul de pe tigaie si lasati sa fiarba, la foc mic, pana scade toata apa si incep sa se rumeneasca ficateii.

Ficateii de pui la tigaie se vor servi calzi, cu garnitura de cartofi natur, piure de cartofi (preparare piure de cartofi) sau orez, cu salata de ardei gras (preparare salata de ardei gras).

 

COMENTARII (7)

Roxana 1

29.05.2010, 18:51

hmmm ce bun cu salata de ardei copti

madi_marin 1

29.05.2010, 19:15

eu tocmai am fost la supermarket si am cumparat ficatei de pui.... de+abia astept sa ii pregatesc....

Bunica 1

29.05.2010, 22:24

Sunt foarte buni ! Eu ii prefer fripti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D