Ficatei de pui pane

de mirela0911 in Pui, 23 Iun 2015 | 2426 vizualizari

 

Am incercat si aceasta varianta de a gati ficateii si mi-au placut tare mult, mai ales ca au iesit crocanti pe exterior!

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficatei de pui
  • lapte dulce
  • sare, piper
  • 50 g cascaval
  • 2 oua
  • 3-4 lg faina
  • pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui pane:

Se spala bine ficateii si se curata de pielite. Se pun intr-un vas adanc si se toarna laptele dulce, cat sa-o acopere. Se lasa cel putin o ora, dupa care se scurg bine.

Intr-un alt vas se rade cacavalul marunt, se pun ficateii si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine.

Se bat ouale bine, se pune sare si piper apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte un aluat ca pentru snitele. Pe o farfurie se toarna pesmet. Se ia cate o bucata de ficat, se da prin aluatul de snitele, apoi prin pesmet si se pun in cratita cu uleiul incins. Se lasa sa se prajeasca pana prinde o culoare aurie deasupra, apoi se intorc pe partea cealalta. Se aseaza pe o farfurie pe care s-a pus prosoape de hartie pentru a lua excedentul de ulei.

Se serveste alaturi de o garnitura si salata dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Atentie mare in timpul prajitului, s-ar putea ca uleiul sa sara.

2

Nu se lasa mult la prajit, astfel ficatul se va intari.

3

Laptele are rolul de a lua din amareala ficatului.

RETETA IN IMAGINI

Ficatei de pui pane-0
Ficatei de pui pane-1
Ficatei de pui pane-2
Ficatei de pui pane-3
Ficatei de pui pane-4
Ficatei de pui pane-5

COMENTARII (25)

mirela0911

mirela0911 1

24.06.2015, 12:52

Va multumesc!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

26.06.2015, 22:26

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!