Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse

de susu in Mancaruri cu carne, 22 Mar 2016 | 3472 vizualizari

 

O cina sau un pranz minunatIngrediente pentru 4 persoane

 

INGREDIENTE

  • Ficatul: 1 kg ficatulei de masline
  • 1/2 cescuta vin alb sec
  • 1 lgt cury
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 praf de curcuma
  • 1 ceapa rosiemarar, patrunjelsare, piper
  • Garnitura:
  • 500 gr cartofi
  • 4 lg parmezan ras
  • 7 lg telemea oaie rasa
  • cativa catei de usturoi
  • 1 albus spuma
  • 1 ceapa alba in care am infipt  4 cuisoare
  • 1 foaie de dafin
  • coriandru
  • sare si piper alb
  • 1 catel de usturoi
  • nucsoara
  • 100 gr unt gras
  • 2 galbenusuri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse:

Punem in apa condimentele si usturoiul pentru gust. Se pun cartofii spalati si se fierb in coaja pentru ca sunt mai gustosi.  Cand sunt gata se decojesc cat sunt inca fierbinti si se paseaza imediat cu presa impreuna cu branzeturile, untul, galbenusurile, nucsoara si la sfarsit albusul.

Gustam si potrivim de sare daca mai e nevoie. Punem gramajoare pe o hartie de copt cu ajutorul posului si le dam la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc. Calim usturoiul impreuna cu ficatul dupa care urmeaza ceapa taiata julienne. Adaugam condimente si la sfarsit stingem cu vin si punem verdeata. Servim cu garnitura de cartofi. Cartofii sunt buni atat reci cat si calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rahela Velicu 1

22.03.2016, 11:52

Panacris 1

22.03.2016, 15:27

MotanLaOale 1

23.03.2016, 15:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute