Ficatei inabusiti cu mamaliguta

de Sylvia in Ficat, 31 Ian 2010 | 7621 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate de la Delik’at cu mancaruri traditionale romanesti si fiindu-mi dor de asa ceva, am zis sa incerc reteta.

 

INGREDIENTE

  •  500 grame de ficatei proaspeti de pui,
  • 1 fir de ceapa verde, o legatura marar ( eu am folosit marar cu sare din borcan),
  • 2-3 linguri de unt, 
  • 100 grame faina de malai,
  • 2 linguri smantana degresata,
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei inabusiti cu mamaliguta:

    Cum preparam:  Intr-un vas se pune la fiert 350 ml de apa cu  unvarf de cutit de sare ( eu folosesc mereu pentru gatit sarea de mare gema nu cea fina). Se presara in apa 2 linguri de faina de malai, iar cand clocoteste apa, se adauga restul de faina si se omogenizeaza bine cu un tel rotund.Se continua fierberea la foc mic, amestecand din cand in cand , pana mamaliga ajunge la consistenta dorita.

    Intre timp, se spala ficateii, se curata bine si se fierb in apa nesarata pentru 6-7 minute.Se spala si se taie marunt ceapa verde si mararul. Ficateii se scurg bine de apa si se inabusa in untul topit la foc mic, adaugandu-se apoi ceapa verde si 100 ml de apa si sare dupa gust. Dupa ce scade apa si se rumenesc ficateii se adauga mararul. Se  servesc cu mamaliguta calda si smantana.

    Eu am ales sa ii servesc alaturi de o salata de castraveti murati presarata cu putin marar uscat. Va doresc Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei inabusiti cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Sylvia 1

31.01.2010, 14:05

Rivka ma bucur ca iti place si te teteaza, a fost chiar foarte buna, este o retete pe care am facut-o de cateva ori. Pana la retetea asta nu am combinat niciodata ficateii de pui nici cu marar nici cu smantana dar e deliciosa combinatia

rivka 1

31.01.2010, 20:21

draga am facut-o , deja s-a mancat eu nu am pus smantana incerc sa evit (nu in totalitate se intampla dar in generaks evit) consumul carnii impreuna cu produsele lactate , dam s-a mancat si s-a realizat fff repede mamaliguta cu ficatei.am innabusit ficateii in ulei masline am pus si putin usturoi si pasta de tomate. deci idee buna mi-ai dat pe azi.

Adinacarla 1

01.02.2010, 13:03

yam, yam data viitoare cand mai faci ma anunt si eu la masa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat