Ficatei libanezi

de Criss in Ficat, 16 Oct 2010 | 4195 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul Amaliei , careia ii multumesc pentru ca sunt intr-adevar deliciosi desi eu nu sunt o fana a ficateilor.

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficatei de pasare
  • 1 ceapa
  • sucul de la o jumatate lamaie
  • cateva felii de ardei iute (am avut gogosar, iute si acela)
  • 4 buc. usturoi
  • ienibahar (nu am pus)
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei libanezi:

Se curata ceapa, se taie in 4, se pune sa se prajeasca in tigaie iar de jur imprejur ficateii. Se lasa sa se prajeasca la foc mic cu capac. Separat se rade usturoiul pe razatoarea mica apoi se adauga feliile de ardei iute si sucul de lamaie. Amestecam si cand ficateii sunt gata ii condimentam cu sare si piper si adaugam compozitia de mai sus si lasam sa stea cu capac 5 minute .

Noi am servit cu piure de cartofi pentru ca nu prea ne place orezul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficatei libanezi 56489
retete culinare - Ficatei libanezi 56490
retete culinare - Ficatei libanezi 56491
retete culinare - Ficatei libanezi 56492

COMENTARII (12)

Criss 1

25.10.2010, 13:26

Multumesc Ina. Sunt abia la inceput.

Lizicat 1

04.12.2010, 19:08

Foarte buna idea. Intodeauna ficatei mi-au parut prea seci, dar cu zeama de lamaine si ardei iute sunt convinsa ca sunt excelenti... Maine incer si eu. Felicitari!!!!! 5f!

Criss 1

04.12.2010, 19:36

Multumesc Lizica. Ideea nu e a mea, am luat-o si eu de la Amalia.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D