Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta

de maxion in Ficat, 9 Mar 2011 | 3918 vizualizari

 

ceva ce este bun si mie mi-a placut dupa ce eu am mancat..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei si inimi de pui  .
  • 100 gr sunculita afumata .
  • 4-5 cepe rosii micute .
  • un morcov .
  • o bucatica de radacina de telina(pastranac) .
  • un sfert de ardei gras .
  • 5-6 catei de usturoi
  • 10-15 masline negre fara sambure .
  • sare .
  • piper .
  • condimente (vegeta) .
  • 30 ml suc de lamaie .
  • 100 ml vin rosu .
  • 50 ml ulei de masline .
  • pasta de tomate 200gr . 
  • verdeata (marar sau patrunjel ) .
  • smantana 200 ml  .
  •  pentru mamaliguta
  • 300 - 400 gr malai .
  • sare
  • apa 600ml . 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta:

spalam bine ficateii si inimile de sange si ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare , dupa care condimentam cu piper, vegeta si alte condimente dupa gust si punem la prajit cu un pic de ulei de masline, vinul din pahar si sunculita taiata cuburi ( nu va speriati daca isi schimba culoarea e de la vin )

Intre timp curatam si tocam ceapa fideluta , maslinele feliute , ardeiul gras tocat cubulete marunte , morcovul si radacina de telina rase pe razatoarea mare . Totul se pune intr-o cratita cu ulei (dar sa nu uitam de ficatei, sa nu se arda daca a scazut sosul lasat din ei si sunt rumeniti oprim aragazul de la ei si ii dam deoparte pana pregatim sosul) la distuit se pune si sucul de lamaie. Cand sosul a scazut un pic si totul este distuit bine se adauga pasta de tomate si ficateii. Lasam totul sa scada, apoi  dam la o parte de pe foc si lasam sa se racoreasca, adaugam usturoiul tocat feliute si verdeata dupa gust. Bineinteles uitasem,  totul se condimenteaza dupa gustul fiecaruia .

Acum mamaliguta : punem apa cu sare la fiert cand fierbe apa incepem sa turnam malaiul in ploaie (eu am folosit malai care se face foarte repede 3-4 min e gata) si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Atentie sa nu sara pe maini cand amestecati.

Dupa ce totul e gata, ce pot sa va spun decat pofta buna si nu uitati de smantana, puneti peste sos in farfurie. E super..

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90608
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90609
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90610
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90611
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90612
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90613
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90614
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90615
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90616
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90617
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90618
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90619
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90620
retete culinare - Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta 90621

COMENTARII (10)

mirela0911 1

10.03.2011, 16:45

la cum arata trebuie sa fie si buna

marcela1979 1

11.03.2011, 11:43

ce buna e imi ploua in gura

babi5 1

14.12.2014, 19:25

L

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S