Figaro...Figaro...Figaro :)

de mari_sasi in Prajituri, 30 Mai 2013 | 2594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • nuca (optional)
  • 1 praf copt
  • coaja lamaie
  • 1 borcan dulceata
  • 50 gr zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figaro...Figaro...Figaro :):

-se amesteca untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si se formeaza o crema foarte fina

-praful de copt l-am amestecat cu faina

-faina si laptele se adauga alternativ peste crema (unt,zahar si galbenus)

-optional se mai poate adauga vanilie sau coaja de lamaie si ''neaparat'' un praf de sare

-astfel format aluatul de baga la cuptor (eu am folosit o tava 23/33) la 150 grade pt 30 minute

-atunci cand aluatul este cam pe 3/4 copt se scoate si se unge cu dulceata

-din cele trei albusuri si 50 gr zahar se face o bezea care se amesteca cu nuca macinata si se adauga peste dulceata

-se mai da la cuptor pt aprox. 30 minute la 120 grade

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Figaro...Figaro...Figaro :) 231981
retete culinare - Figaro...Figaro...Figaro :) 231982

COMENTARII (8)

Lau 1

30.05.2013, 18:04

ce bine arata

Rocsi 1

30.05.2013, 20:10

Mmm delicioasa

diaconta 1

31.05.2013, 08:40

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29