FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE

de Roda in Mancaruri cu carne, 24 Mai 2009 | 2956 vizualizari

 

In aprilie, fiind la Londra in excursie, am facut o vizita unei familii de englezi.Am fost invitata la masa si am servit file de muflon.Caprioara am mancat si in tara , dar muflon, nu.Prin bunavointa gazdei, am primit reteta de preparare a carnii de muflon , iar acum v-o impartasesc si Dvs.

 

INGREDIENTE

  • 800g.file de muflon,
  • 200g. verdeturi pentru supa,
  • 1 ceapa,
  • 5 dl.vin rosu
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • foi de dafin,
  • cimbrisor,
  • boabe de ienupar,
  • salvie,
  • ulei ;
  • Pentru sos:
  • 50g.migdale curatate,
  • 200g. coacaze rosii,
  • 50g.unt,
  • 2linguri zahar,
  • 1 dl. vin alb,
  • 2 dl. frisca,
  • 1 lingura faina,
  • sare;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE:

1.Verdeturile pentru supa, ceapa si condimentele se pun la fiert  in 0,5l. apa,fara sare,iar la sfarsit se adauga vinul rosu.In acest bait se pune carnea de muflon si se tine 4-5 zile.

2.Inainte de frigere,carnea  se scurge din bait, se taie in 4 bucati ,se sareaza, pipereaza si se unge cu ulei.Se frige in tigaie sau pe gratar.Se serveste cu galuste de branza sau gogosele de cartofi si sos de coacaze rosii si migdale.

3.Se prepara sosul de coacaze rosii:se prajesc migdalele in unt,se presara faina, se toarna vinul si frisca, sare si piper.Daca a dat in clocot, se adauga coacazele rosii , se lasa un singur clocot si se ia sosul de pe foc.Preparatul se serveste cu un vin rosu si se poate orna cu jumatati de capsune  si frunzulite de menta.

 

COMENTARII (1)

adry88

adry88 1

11.05.2011, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!