File de Novac prajit

de Panacris in Peste, 4 Aug 2013 | 7613 vizualizari

 

M-a cuprins o mare poftă de pește autohton, prăjit în crustă de mălai, așa că am dat repede o fugă la unul dintre supermarket-urile ce comercializează pește proaspăt!

 

INGREDIENTE

  • file de novac cca. 500 g,
  • făină albă de grâu cca. 100 g,
  • făină de mălai cca. 500 g,
  • sare iodată,
  • ulei de floarea soarelui+măsline cca. 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Novac prajit:

Peștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4 linguri de mălai. Peștele să trece prin amestecul de făină, apoi se pune la prăjit în puțin ulei încins, la foc mic cca. 10 minute pe fiecare parte. Între timp, se pun 2 părți de apă rece la fiert în vasul minunat de la Zepter, după ce clocotește apa se adaugă mălaiul în ploaie, se amestecă energic până ce se omogenizează, se asezonează de sare și se lasă la preparat cu focul oprit cca. 30 de minute. Peștele prăjit se servește fierbinte acompaniat de mămăligă și mujdei de usturoi a la Panacris;)

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - File de Novac prajit 249851
retete culinare - File de Novac prajit 249852
retete culinare - File de Novac prajit 249853
retete culinare - File de Novac prajit 249854
retete culinare - File de Novac prajit 249855
retete culinare - File de Novac prajit 249856
retete culinare - File de Novac prajit 249857
retete culinare - File de Novac prajit 249858
retete culinare - File de Novac prajit 249859

COMENTARII (11)

Rocsi 1

05.08.2013, 10:55

laura_n 1

05.08.2013, 18:07

Crisule, asta e ceva ce as manca zilnic

babi5 1

27.08.2013, 21:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S