File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem"

de luciancj in Peste, 17 Feb 2012 | 7276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gratar
  • File de peste aprox 1Kg
  • O lamaie
  • Marar si patrunzel frunze
  • Ulei de masline 2 lg
  • Sare, piper dupa gust
  • Un varf de nucsoara
  • Pt orez
  • Orez 1 cana
  • Morcovi 500g
  • Ardei o buc
  • 2 cani apa sau supa de pasare
  • O ceapa mica
  • Patrunjel frunze
  • Sare
  • Pt Sos Alb Suprem
  • Faina- o lingura
  • Supa de pasare sau apa
  • Suc de lamaie (nu foarte mult, puteti pastra putin de la lamaia pt gratar)
  • Un galbenus ou
  • Ciuperci in sos propriu 100g
  • Smantana o lingura
  • Unt 50g
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem":

Pregatim marinata pentru fileu de peste:

- intai fileul se spala, se curata de eventualele oase, se portioneaza in bucati dupa preferinta, se sareaza si pipereaza dupa gust.

- zeama de la o lamaie se stoarce intr-un bol, se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, se freaca putin pentru a elibera aromele dupa care se adauga nucsoara. Se omogenizeaza si se adauga bucatile de file intorcandule de pe o parte pe alta. Se aseaza pe un platou, iar zeama ramasa se toarna peste! Se infoliaza si se lasa la rece cel putin o ora cel mult 2!

Pregatim orezul:

- orezul se spala si se lasa in apa pana pregatim legumele. Morcovii si ardeiul se taie cubulete sau semicercuri (eu am fiert cativa morcovi intregi pentru decor), ceapa se toaca marunt. Scurgem orezul de apa, il punem in craticioara, adaugam apa/supa de pasare, morcovii, ceapa, sare si o lingura de ulei! Amestecam si il lasam si il dam la foc potrivit (craticioara acoperita cu capac) pana scade apa si si orezul se umfla!

In tot acest timp, fileul nostru a stat destul! Urmeaza prajirea lui pe gratar!

Pregatirea Sosului alb suprem se face pe bain marie.

- acesta este un sos cald, deci se va servi ca atare.

- galbenusul se amesteca cu smantana ciupercile se toaca marunt marunt!

- faina se amesteca cu apa/supa rece dupa care se adauga in untul topit amestecand continuu. Se adauga ciupercile. Se potriveste consistenta cu apa/supa fierbinte si se fierbe aprox 10 min.

- se adauga sare, galbenusul si se continua fierberea inca 15 min. La sfarsit se adauga sucul de lamaie!

TIPS-URI

1

Tipsuri pentru Sosul alb:

2

- in cazul in care aveti cocolosi, aglomerari sosul se poate strecura prin etamina! Nu il strecurati prin sita de metal deoarece exista sanse de a se taia!

3

- pentru a nu forma crusta atunci cand sta in repaus, la suprafata se pun bucati de unt!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Miha 1

19.02.2012, 11:56

Mircea e vinovat ca pe wall-ul lui Lucian se vad doar 2 retete. M-am scos...m-am spalat de pacate...

diaconta 1

19.02.2012, 11:59

Tu te-ai scos Miha,da' io nu
noroc ca ,din cate bag seama,clujeanul asta nu-i suparacios

mamaieelena 1

19.02.2012, 18:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie la gratar