File de peste pane cu garnitura de mazare

de Bunica in Peste, 12 Apr 2013 | 3178 vizualizari

 

Stiti voi cum este cand "sufletelu"l tau cere ceva.......te conformezi;)Asa m-am conformat eu si i-am facut nepotului peste pane cu mazare.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata file de peste
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 500g. mazare congelata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura de marar
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste pane cu garnitura de mazare:

Fileul de peste spalat,portionat se da prin faina si ou ,apoi se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.Peste se caoce foarte repede.

Se scoate pe servetele absorbante,pentru a se scurge surplusul de ulei.

Pentru garnitura de mazare: ceapa se curata, spala si se toaca marunt.

Intr-o cratita se pune ceapa la inabusit 200 ml. apa.

Cand ceapa este sticloasa,se adauga mazarea si inca 100ml. apa si se lasa la fiert.Uleiul il pun la sfarsit,cand il las sa dea cateva clocote Cand este gata se pune mararul tocat,sare si piper dupa gust.

Se serveste alaturi de peste pane.

 

TIPS-URI

1

Eu pun uleiul la sfarsit.

RETETA IN IMAGINI

File de peste pane cu garnitura de mazare-0
File de peste pane cu garnitura de mazare-1
File de peste pane cu garnitura de mazare-2
File de peste pane cu garnitura de mazare-3
File de peste pane cu garnitura de mazare-4
File de peste pane cu garnitura de mazare-5
File de peste pane cu garnitura de mazare-6
File de peste pane cu garnitura de mazare-7
File de peste pane cu garnitura de mazare-8
File de peste pane cu garnitura de mazare-9
File de peste pane cu garnitura de mazare-10

COMENTARII (29)

diana_k 1

12.04.2013, 20:30

e foarte bun pestele pane, mai putin pangasius

Sim0na 1

15.04.2013, 13:17

Bun tare! Am facut si eu saptamana trecuta.

loredanaaa 1

16.04.2013, 00:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04