File de Somon in crusta de parmezan

de AlexTeacher in Somon, 14 Ian 2016 | 4174 vizualizari

 

Nu sunt un fan al somonului, ba din contra...mi se pare cel mai inexpresiv peste: gras, umflat cu pompa in crescatoriile noastre si care n-are nicio treaba cu somonul de la mama lui, din nordul Europei. Asa ca de fiecare data cand imi intra unul pe mana, incerc sa-l fac dezirabil...caci altfel nu se poate!
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • File de somon – 1 buc
  • Parmezan ras – 150 g
  • Patrunjel proaspat – 1/2 legatura
  • Chives – 9-10 fire
  • Usturoi granulat – 1/2 lingurita
  • Piper negru – dupa gust
  • Fresh de lamaie – 1 lingura
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Galbenush de ou – 2 buc
  • Sare – dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Somon in crusta de parmezan:

 

  • Scoate oasele din file-ul de somon si indeparteaza-i pielea;

  • Stropeste-l cu fresh-ul de lamaie si uleiul de masline pe ambele parti si pune-l intr-o tava cu hartie de copt;

  • Aplica o alta hartie de copt pe deasupra si lasa-l la cuptor cca 10 min, la 180 de grade;

  • Scoate-l din cuptor si indeparteaza hartia de copt;

  • Toaca patrunjelul si chives-ul marunt;

  • Bate cele 2 galbenusuri, amesteca-le cu parmezanul, patrunjelul si chives-ul;

  • Pune aceasta compozitie peste somon;

  • Rasneste piper proaspat pe deasupra si introdu inapoi in cuptor la 190-200 de grade pana cand se va rumeni si se va crea o crusta;

  • Serveste cu piure de cartofi dulci si piper cayenne sau piure de mazare cu menta;

    Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de Somon in crusta de parmezan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartof copt cu somon afumat si avocado