Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Nu sunt un fan al somonului, ba din contra...mi se pare cel mai inexpresiv peste: gras, umflat cu pompa in crescatoriile noastre si care n-are nicio treaba cu somonul de la mama lui, din nordul Europei. Asa ca de fiecare data cand imi intra unul pe mana, incerc sa-l fac dezirabil...caci altfel nu se poate!
Scoate oasele din file-ul de somon si indeparteaza-i pielea;
Stropeste-l cu fresh-ul de lamaie si uleiul de masline pe ambele parti si pune-l intr-o tava cu hartie de copt;
Aplica o alta hartie de copt pe deasupra si lasa-l la cuptor cca 10 min, la 180 de grade;
Scoate-l din cuptor si indeparteaza hartia de copt;
Toaca patrunjelul si chives-ul marunt;
Bate cele 2 galbenusuri, amesteca-le cu parmezanul, patrunjelul si chives-ul;
Pune aceasta compozitie peste somon;
Rasneste piper proaspat pe deasupra si introdu inapoi in cuptor la 190-200 de grade pana cand se va rumeni si se va crea o crusta;
Serveste cu piure de cartofi dulci si piper cayenne sau piure de mazare cu menta;
Pofta buna !
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult