File de ton cu sos de mustar si orez picant

de pansy1 in Ton, 4 Mar 2010 | 4172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 fileuri de peste,eu am folosit ton alb
  • -400 ml apa,sau cine are fond de peste
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 Lg(lingura ) unt
  • -1 Lg faina
  • -150 g branza proaspata de vaci,grasa
  • -2 Lg mustar a l'ancienne, cu boabe
  • -sare,piper
  • -1/2 lg (lingurita ) ierburi de provence
  • -patrunjel tocat
  • -1/4 lg zahar
  • -2 Lg vin alb dulce
  • ptr orez :
  • -4 cesti de orez fiert,rece
  • -1 ceapa mare,taiata solzisori
  • -ulei,sare,piper
  • -fulgi de ardei iute sau 1 ardei iute rosu proaspat
  • -1 lg sos de peste (optional)
  • -1 Lg pasta de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de ton cu sos de mustar si orez picant:

-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute

-Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame.

-Scoateti pestele si pastrati-l cald.

-Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada.

-Topiti untul la microunde si amestecati cu faina

-Adaugati in apa care fierbe branza,mustarul,untul cu faina,zaharul si vinul, amestecati sa se omogenizeze,fierbeti pana se leaga sosul

-La sfarsit potriviti de sare,piper si adaugati ierburile de provence si patrunjelul tocat

-Aranjati pe farfurie pestele,stropiti-l cu sos si serviti alaturi de garnitura pe care o doriti.Eu am folosit aici orez picant.




Pentru orez:

caliti ceapa si ardeiul iute in putin ulei,adaugati orezul,amestecati si prajiti orezul,cam 5-6 minute,adaugati sosul de peste si pasta de ardei iute,mai prajiti un minut apoi serviti alaturi de peste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - File de ton cu sos de mustar si orez picant 20467
retete culinare - File de ton cu sos de mustar si orez picant 20468
retete culinare - File de ton cu sos de mustar si orez picant 20469

COMENTARII (7)

pansy1 1

08.04.2010, 13:19

ma bucur teo ca ai incercat-o si ti-a placut.

dicarmencitta1957 1

18.04.2010, 23:48

Fac ce fac si mai dau o raita pe la peste,doar sunt fan peste.Nu mi-am dat seama ca am mai facut comentariu aici.

elena1988 1

01.03.2011, 09:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11