File de vita cu sos de gorgonzola

de Papalapap in Vita, 25 Noi 2014 | 1355 vizualizari

 

O reteta rapidă ca un click, ca un mesaj trimis cu smart phone-ul sau ca o idee genială care te lovește într-o secundă. Și nu numai că e o rețetă-expres, dar te va uimi prin savoarea aromelor combinate. O să vezi exact la ce ne referim, deocamdată crede-ne pe cuvânt Papalapap!

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de vită (circa 150-180 g fiecare)
  • 100 g de gorgonzola
  • 30 ml de smântână lichidă pentru gătit
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de vita cu sos de gorgonzola:

Pune brânza gorgonzola într-o tigaie fără ulei și mărunțește-o cu ajutorul unei linguri de lemn (1) (dacă vrei, o poți tăia înainte în cubulețe, ca să se topească mai repede). Adaugă apoi și smântâna (2) și lasă totul pe foc mic, până ce brânza se topește și devine cremoasă și omogenă (3).

Între timp, încinge o altă tigaie cu puțin ulei (4) și aruncă un cățel de usturoi strivit (5). Lasă-l doar câteva minute, cât să se rumenească și să-și lase aroma și apoi scoate-l din tigaie (6).Adaugă fileurile de vită și lasă-le cam 3 minute pe fiecare parte, la foc mare (7). Dacă sunt mai groase, poți să le acorzi mai multă atenție. Sărează și piperează (8) (dar nu exagera, fiindcă sosul de gorgonzola e deja foarte sărat) și lasă-le să se odihnească un minut în tigaie, cu focul stins (9). Toarnă un pat de cremă de gorgonzola în farfurie, iar deasupra pune fileul de vită. Poți adăuga și niște frunze de rucola sau salată și câteva roșii cherry.

 

TIPS-URI

1

O variantă care poate înlocui cu succes brânza gorgonzola este crema pe bază de muștar, smântână de gătit, puțin brandy și câțiva stropi de sos Worcester, dată puțin la tigaie.

RETETA IN IMAGINI

File de vita cu sos de gorgonzola-0
File de vita cu sos de gorgonzola-1
File de vita cu sos de gorgonzola-2
File de vita cu sos de gorgonzola-3
File de vita cu sos de gorgonzola-4

COMENTARII (5)

Rocsi 1

26.11.2014, 11:00

Ce bine arata!

Ligia Bxl 1

26.11.2014, 11:10

tare bun

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20