File mignon cu sos de piper

de cristeena20 in Vita, 21 Iul 2014 | 4580 vizualizari

 

Partea aceasta de la vaca este cea mai buna . Desi e scumpa merita sa ne rasfatam din cand in cand . Daca totusi nu aveti file mignon se poate face reteta si cu felii de pulpa de vita.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de carne de vaca (file mignon)
  • sare grunjoasa
  • piper boabe alb si negru
  • un cub margarina
  • un cub unt fara sare
  • un cutie mica de concentrat knorr natur (lichid)
  • putin wiskey sau cognac
  • cartofi pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File mignon cu sos de piper:

- Carnea se condimenteaza in momentul cand o preparam. Feliile mai groase de file mignon se presara cu putina sare grunjoasa; Piperul boabe se zdrobeste  si se presara pe ambele parti ale carnii. Apasam cu mana sa acopere felia de carne. 

- Intr-o tigaie de teflon  punem putina margarina la incins si punem feliile de carne. Lasam pe o parte cca 1,5 minute (daca vrem sa fie in sange- iar daca vrem mediu lasam cca 2 minute pe fiecare parte). Intoarcem pe cealalta parte (inca 1,5 -2 minute). Turnam whiskey pentru a flamba putin. Scoatem carnea si aduagam in tigaie concentratul de carne special pentur sosuri amestecat cu putina apa rece (sau demiglasse). Agitam tigaia bine si cand incepe sa se ingroase adaugam cubul de unt. Agitam iar tigaia si cand capata consistenta mai groasa stingem focul. 

- Asezam carnea pe farfurie , alaturi de cartofi prajiti si turnam sosul peste. Este un sos deosebit de delicios, iar carnea este atat de buna ca se topeste in gura. Va spun sincer ca nu am mancat niciodata o felie de carne asa de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "File mignon cu sos de piper" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Luckycake 1

21.07.2014, 23:51

deliciu!

Lavinia 1

22.07.2014, 14:36

deliciu

Satisfyyourcravings 1

23.07.2014, 09:02

Arata super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vitel