Filet Welington dupa Gordon Ramsey

de alba_zori in Mancaruri cu carne, 20 Iul 2012 | 1575 vizualizari

 

Sef Gordon Ramsey!poate cel mai renumit sef international pentru toate retetele lui,si pentru transmisiunile lui.Acum Hell's Kitchen si Masterchef,am vazut aceasta reteta si de cate ori o cer clientii lui m-am gandit de ce sa nu incerc si eu?A iesit o minunatie,chiar gusturile se potrivesc si e ceva de zile mari.El o face in trei feluri:in sange,mediu,si copt bine,eu prefer ultima varianta,sangele nu se digera si ficatul sufera,in plus sunt si bacterii care sunt de vina pentru multe boli,in rest nici Dumnezeu nu accepta folosirea sangelui,si ca sa nu lungesc vorba,trec la fapte,si o povestioara.Weligton era un duce care il servea pe Napoleon Bonaparte,si care avea aceasta porecla pentru cizmele lui maronii,de la care vine si numele lui Welington.Eu o sa mai refac cu siguranta reteta aceasta si am sa las la copt un pic mai mult carnea,acum am fost mai in graba dar oricum a iesit foarte bun,am sa fac si in plus cu sosul cuvenit deasupra,data viitoare..

 

INGREDIENTE

  • 450 gr filet de vitel
  • 450 gr ciuperci
  • usturoi
  • 2 morcovi
  • un pahar de vin Martini
  • foi de dafin
  • rozmarin
  • 4 felii prosciutto di Parma (sau Sunca nu sarata,sau chiar Bacon la felii)
  • 3 linguri de maioneza cu mustar sau numai mustar
  • ulei de masline
  • sare
  • nucsoara in loc de tartufi
  • sos din vin si suc de carne
  • 2 linguri de faina
  • o foaie de foietaj congelat sau pasta briose sarata
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Filet Welington dupa Gordon Ramsey:

Am inceput punand o tigaie incapatoare pe foc cu ulei de masline,apoi carnea,morcovii cubulete,ciupercile,sare,usturoi,doua foi de dafin,rozmarin,toate mirodeniile si am lasat la calit.

Am pus si un pahar de vin,am pus capacul si l-am lasat mai mult de o jumate de ora la copt,pana s-a patruns bine si a mai scazut si sosul.

Am invartit din cand in cand si carnea,apoi am pregatit o ffoaie de foietaj,am intins-o.

Intre timp am dat drumul la cuptor la 160 de grade,am asezat si prosciutto pe foaia de foietaj,am dat si ciupercile prin storcator si le-am uscat putin pe foc  si le-am intins peste prosciutto.

Apoi am pus si maioneza cu mustar,am pus si carnea la urma in mijoc si am invartit.

Am uns cu ou deasupra foietajul,am presarat cu nucsoara rasa,putina sare si am taiat cu cutitul niste crapaturi.

Am pus la cuptor aproape o ora si dupa ce l-am scos l-am lasat 10 minute la odihnit .

Apoi am taiat felii incet incet ca sa nu se desfaca,trebuia sa fac si un sos de vin rosu si sa-l pun deasupra feliilor de carne ca sa fie  mai umed,dar data vitoare.

Oricum scriu si reteta sosului: zeama de la carne din ceea ce a mai ramas si jumate de pahar de vin rosu se amesteca si se pune intr-o tigaie cu o lingura sau doua de faina si se amesteca usor pana se ingroasa.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se serveste deasupra carnii.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Filet Welington dupa Gordon Ramsey 170877
retete culinare - Filet Welington dupa Gordon Ramsey 170878
retete culinare - Filet Welington dupa Gordon Ramsey 170886
retete culinare - Filet Welington dupa Gordon Ramsey 170887
retete culinare - Filet Welington dupa Gordon Ramsey 170888
retete culinare - Filet Welington dupa Gordon Ramsey 170889
retete culinare - Filet Welington dupa Gordon Ramsey 170890
retete culinare - Filet Welington dupa Gordon Ramsey 170891
retete culinare - Filet Welington dupa Gordon Ramsey 170892

COMENTARII (17)

iri_iri 1

21.07.2012, 15:48

like

elucubratiiculinare 1

21.07.2012, 18:52

reteta in sine imi place mult, varianta lui gordon nu am incercat-o

Sim0na 1

22.07.2012, 13:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S