Fish & Chips dietetic

de Satisfyyourcravings in Peste, 21 Noi 2012 | 5128 vizualizari

 

Iată o reţetă foarte îndrăgită în Marea Britanie în varianta light/ dietetică unde peştele şi cartofii nu se prăjesc, ci se coc la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru peşte:
  • 2 bucăţi de peşte alb fără oase şi piele
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri făină
  • 1 ou
  • busuioc şi oregano uscat
  • sare şi piper
  • Pentru cartofi:
  • 8 cartofi medii
  • 1 linguriţă turmenic/ curcuma
  • 1 linguriță jumătate paprika afumată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper
  • Pentru sosul de muștar:
  • 2 linguri muştar Dijon
  • 1 lingură muştar cu miere
  • 1 eşalotă
  • 1 linguriţă capere conservate
  • sare şi piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish & Chips dietetic:

Se amestecă pesmetul cu busuiocul şi oregano și se așează pe o farfurie uşor adâncă. Într-o altă farfurie se așează făina, iar oul se bate ca pentru omletă cu puțină sare. 

Peștele se usucă și se dă pe rând în făină, ou și pesmet. Într-o bucată de folie de aluminiu, se așează o bucată de pește și se sigilează.  Se procedează la fel și cu bucata rămasă. Se asează într-o tavă și se introduce la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute. După expirarea timpului, se deschid bucățile de aluminiu, expunând astfel bucățile de pește și se mai lasă la cuptor, la aceeași temperatură, pentru 5 minute. 

Cartofii se curăță de coajă și se taie în sferturi. Se fierb 10 minute în apă cu sare. Se scot și se amestecă cu sare, piper, paprika, turmenic și uleiul de măsline, având grijă să fie acoperiți complet. Se introduc la cuptor, la 220 de grade pentru 25 de minute. 

Pentru sos, se amestecă tipurile de muștar cu eșalota tăiată fin, caperele tocate și se asezonează. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish & Chips dietetic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastravi la cuptor cu doua umpluturi