Flammkuchen cu sunca si ceapa

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2014 | 2679 vizualizari

 

Flammkuchen sau Tarte flambée, e un fel de lipie din aluat de paine intins foarte subtire sub forma de dreptunghi si avand ca topping braza, ceapa si sunca sau grasime de porc. Se folosea la tara pentru a testa caldura cuptoarelor in care coceau fermierii painea, iar dupa 1960 a inceput sa fie cunoscuta si in zona urbana.

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 250 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • 140-150 ml apa sau lapte caldut
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un varf de cutit de zahar
  • sare

Ptr topping:

  • 150 g sunca de porc
  • 150 g ceapa rosie
  • 120 g branza sarata cu smantana sau cascaval
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flammkuchen cu sunca si ceapa:

Intai pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea intr-un bol. Drojdia se freaca impreuna cu zaharul intr-o canita, adaugam putin lapte caldut si le turnam pe toate peste faina. Cu mainile bine unse cu ulei framantam aluatul cateva minute pana devine elastic si omogen. Acoperim aluatul si il lasam sa dospeasca in loc caldut cel putin o ora.

Preincalzim cuptorul la 250 de grade. Punem o craticioara cu apa in tava de la cuptor.

Sunca se taie cubulete, iar ceapa felii subtiri. Se imparte aluatul in doua bucati egale, se intinde o foaie foarte subtire pe care o asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Peste aluat se pune branza cu smantana sau cascavalul ras, lasand marginile neacoperite, apoi se presara sunca si feliile de ceapa. Se da la cuptor ptr aproximativ 10 minute, pana aluatul devine crocant.

Traditional se serveste pe un blat din lemn si se mananca bucati rupte cu mana.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

topingul poate varia, puteti adauga felii de rosii sau ardei, puteti inlocui sunca cu salam, dupa preferinte

RETETA IN IMAGINI

Flammkuchen cu sunca si ceapa-0
Flammkuchen cu sunca si ceapa-1
Flammkuchen cu sunca si ceapa-2
Flammkuchen cu sunca si ceapa-3
Flammkuchen cu sunca si ceapa-4
Flammkuchen cu sunca si ceapa-5

COMENTARII (24)

Panacris

Panacris 1

02.12.2014, 11:49

Bun, bun!

roxana_simona

roxana_simona 1

11.12.2014, 13:10

jolygina

jolygina 1

16.12.2014, 00:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!