Flan cu crema de vanilie si fructe

de RuxyRux in Prajituri, 11 Aug 2014 | 3874 vizualizari

 

Deliciu de vara!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr faina si inca o mana buna pentru infainat
  • 250 gr. unt gras 85%
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • un praf de sare
  • zahar vanilat 2 pliculete

Crema de vanilie:

  • 7 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • vanilie
  • 80 gr faina( in jur de 5 linguri)
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 1 l lapte

Fructe:

  • mure
  • zmeura
  • afine
  • nectarine
  • capsuni

zahar pudra vanilat

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu crema de vanilie si fructe:

Blatul se prepara usor si rapid: 

Untul rece din frigider se taie in feliute subtiri si se amesteca cu restul ingredientelor, faina, ouale, praful de sare, vanilia si iaurtul grecesc. Se framanta un aluat in 3 sau 4 minute apoi se infaineaza usor si se da la rece pana pregatim crema.

Crema de vanilie:

Se pune 1 l de lapte impreuna cu vanilia, pe foc mic intr-un vas largut si se infierbanta.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, laptele rece( 100 ml) si faina, apoi se toarna  compozitia in laptele fierbinte si se amesteca cu un tel, permanent timp de 6 sau 7 minute. Lasam crema pe foc dupa ce stingem focul si adaugam untul. Amestecam bine si o punem la rece.

Asezam aluatul pe o foaie de copt presarata cu faina si-l intindem cat tava ( eu am una dreptunghiulara cu inel culinar si folosesc numai baza).

Pentru a intinde foaia folosim sucitorul bine infainat sau punem deasupra o folie(  cum am facut eu).

Coacem foaia timp de 25 de minute la 200 de grade, sau in functie de cuptor pana se rumeneste.

Cand este gata, o lasam la racit si numai atunci vom scoate foaia de copt de sub aluat.

Punem deasupra crema rece cu o lingura si apoi fructele dupa dorinta. Pudram cu zahar pudra vanilat, dam prajitura la racit minim 3 ore si apoi ne bucuram de gustul delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

13.08.2014, 12:19

Bunica, dulce si buna si draga...iti multumesc mult!

mamaieelena 1

13.08.2014, 23:35

excelent arata

RuxyRux 1

02.09.2014, 21:48

Multumeeeesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
MUFFINS CU AFINE