Flan cu dovleac si sos caramel

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 3474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar alb
  • 60 ml apa
  • 2 linguri coniac
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 150 gr zahar brun
  • 250 gr piure de dovleac
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • ¼ lingurita enibahar macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu dovleac si sos caramel:

Se caramelizeaza 200 gr zahar alb cu apa.Caramelul obtinut se toarna repede intr-o forma de prajituri.Se roteste forna ca sa acopere fundul si peretii cu caramel.
Se incinge cuptorul la 175⁰C.
Intr-o cratita se da in clocot laptele.Intr-un vas se bat ouale cu zaharul brun.Se toarna incet laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu.Se adauga apoi piureul de dovleac, coniacul, esentele si enibaharul macinat.
Se pune forma pentru prajituri intr-o tava mica de cuptor.Se toarna amestecul cu oua in forma.Tava de cuptor se umple cu apa fierbinte, astfel incat sa ajunga la jumatatea formei de prajituri.Se da flanul la cuptor 35-45 minute pana cand mijlocul s-a intarit.Se scoate tava din cuptor, se pune forma deoparte si se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider cel putin 2 ore.
Se trece cu un cutit in jurul formei, se aseaza un platou cu fundul in sus pe forma si se rastoarna foma pe platou, lasand caramelul din forma sa cada peste flan.

 

RETETA IN IMAGINI

Flan cu dovleac si sos caramel-0
Flan cu dovleac si sos caramel-1
Flan cu dovleac si sos caramel-2
Flan cu dovleac si sos caramel-3
Flan cu dovleac si sos caramel-4

COMENTARII (2)

ana

ana 1

23.04.2010, 09:49

Eu am crezut ca'i crema de zahar ars ,arata foarte bine .

babi5

babi5 1

09.10.2013, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!