Flan de ciocolata cu ghimbir

de ianculubita in Prajituri, 11 Iun 2013 | 1141 vizualizari

 

Pentru cine are gusturi mai rafinate,recomand aceasta reteta delicioasa;am facut-o din cartea pe care mi-a trimis-o fata mea.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g faina
  • 100 g ciocolata neagra (eu am avut cu lapte si a trebuit sa pun mai multa ca nu se colora deloc)
  • ghimbir confiat, dupa gustul fiecaruia
  • aluat de foietaj
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan de ciocolata cu ghimbir:

Batem bine ouale intr-un vas impreuna cu un praf de sare, zahar si faina. Adaugam laptele in care am topit ciocolata, amestecam bine apoi adaugam ghimbirul taiat marunt (eu am pus 4 cubulete). Lasam pe foc mic cateva minute apoi rasturnam in tava tapetata cu aluat si dam la cuptor la foc mic 40 minute.

Scoatem din tava numai dupa ce s-a racit bine, taiem felii, pudram cu zahar si servim.

 

TIPS-URI

1

obligat, se serveste rece

RETETA IN IMAGINI

Flan de ciocolata cu ghimbir-0
Flan de ciocolata cu ghimbir-1
Flan de ciocolata cu ghimbir-2
Flan de ciocolata cu ghimbir-3
Flan de ciocolata cu ghimbir-4
Flan de ciocolata cu ghimbir-5
Flan de ciocolata cu ghimbir-6
Flan de ciocolata cu ghimbir-7
Flan de ciocolata cu ghimbir-8
Flan de ciocolata cu ghimbir-9

COMENTARII (15)

_Alina_ 1

12.06.2013, 09:20

ianculubita 1

12.06.2013, 11:22

Sim0na 1

12.06.2013, 14:55

Tare buna trebuie sa fie..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04