Flan de portocale

de anca_rm in Dulciuri, 25 Feb 2014 | 4186 vizualizari

 

Azi m-am hotarat sa va aduc aceasta reteta deosebita . E mancata de ceva vreme dar gandul mi-a ramas la ea si cu siguranta o sa o repet cat de curand .

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati portocale
  • 1 litru lapte
  • 300 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 bucati oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan de portocale:

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar de la cealalta se razuieste coaja. Laptele se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Se pune la foc pana ajunge in punctual de fierbere. Se strecoara laptele (optional )

Intr-un alt  vas se sparg ouale, se adauga 150 g zahar si se freaca  pana nu se mai simte zaharul. Se toarna laptele cald incet amestecind continuu. Punem lichidul în forme antiadezive unse cu unt. Se pun formele intr-o tava si se toarna sub ele o cana cu apa rece, le dam la cuptorul incalzit la 180 grade

Coaja de la o portocala se opareste doua minute in 100 ml apa clocotita, scoatem coaja de acolo si in apa aceea stoarcem sucul de la cele doua portocale si adaugam zaharul ramas. Acest amestec se pune la foc timp de 5 minute dupa care il lasam la racit.

Scoatem din cuptor flanul si il lasam si pe el sa se raceasca. Inainte de a-l scoate din forme dam cu lama cutitului pe peretele vasul sa desprindem compozitia si turnam pe o farfurie. Peste punem sirop si servim

Este foarte bine daca il puneti pentru cateva ore la frigider , va fi mai bun .

TIPS-URI

1

va iesi frumos in forme de mici dimensiuni , daca nu aveti acasa asa ceva faceti intr-un vas termorezistent , dar timpul de coacere va fi mai mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan de portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars/crème brûlée