Flanc cu capsuni

de Toamna07 in Prajituri, 2 Mai 2012 | 1939 vizualizari

 

Un desert rapid si parfumat!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 500 gr. capsuni,
  • 1 foaie de foietaj,
  • 1 plic de tort-gelee rosu,
  • crema de vanilie
  • Pentru crema de vanilie :
  • 250ml lapte,
  • 1 plic vanilie borbon sau 1 fiola esenta de vanilie,
  • 2 gălbenuşuri,
  • 65g zahăr pudră ,
  • 3 linguri amidon de porumb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flanc cu capsuni:

Mod de preparare al cremei :

Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia. Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si putin lapte caldut. Cand laptele incepe sa firba adaugam putin cate putin jumatate  din compozitia de galbenusuri. Luam de pe foc si amestecam  bine cu telul. Punem din nou pe foc mic si lasam sa mai dea cateva clocote amestecand si avand grija sa nu se lipeasca de fund. Lasam sa se raceasca acoperind vasul cu folie de plastic sa nu faca crusta.

Pentru blat taiem foietajul in patratele de dimensiunea dorita si le punem la cuptor incins pana se umfla si capata o culoare aurie. Foietajul rece il acoperim cu crema rece (cu lingura sau posul) si capsuni taiate felii. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia .

Jeleul il preparam conform instructiunilor de pe pliculet.

Flancurile se dau la rece . Daca va grabiti le puteti pregati si cu budinca de vanilie sau capsuni.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Flanc cu capsuni 160853
retete culinare - Flanc cu capsuni 160854
retete culinare - Flanc cu capsuni 160855

COMENTARII (12)

Toamna07 1

03.05.2012, 09:44

Crema este delicioasa si pe prajituri in foi !

http://calatorii-culinare-adina.blogspot.com/

jolygina 1

14.05.2012, 20:17

capsuni si de aici vreau

babi5 1

18.12.2014, 09:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L